2022.06.30 19:48 BRANTON Olvasottság: 420x
1

Csalódást keltő folytatás

John McTiernan klasszikusa folytatást kapott, amivel jól is jártunk, meg nem is. Renny Harlin rendezte ezt az epizódot, aki egyébként nem rossz rendező, van jó filmje,d e visszalépés McTiernanhez képest. McLane szintén karácsonykor, szintén rossz helyre téved.

Felesége, Holly elé siet Washington repülőterére, miközben egy nagyszabású terrorakció közepén találja magát. A repülőtéren leszáll egy katonai helikopter is, melyből Esperanza (Franco Nero) száll ki, a terroristák góréja.

Csalódást keltő folytatás

Kitör a káosz, mindenkin a pánik és a félelem uralkodik, hiszen a terroristák kézbe vették az irányítást. Halálraítélt utasok, kiket csak egy ember menthet meg, természetesen John McLane (Bruce Willis). Az egyik fő problémám ezzel a mozival, hogy egy felmelegített anyatej és B-film érzetét kelti. A felmelegített anyatejet arra értem, hogy láttuk már ezt egyszer, mikor nagyon újszerű volt, finom volt és jól is esett. Nem mellesleg, mintha az első rész rendezés szempontjából is minőségibb lett volna. Különösebb baj nincs ugyan az itt lévő rendezéssel sem, csak hiányzik McTiernan zsenije, az apróbb részletek.

A monológok közel sem annyira emlékezetesek, mint két évvel korábban. A fő gonosz szintén jóval az első rész alatt van. Franco Nero szerintem kifejezetten rosszul játszik, ráadásul a karaktere sincs annyira frappánsan megírva. Modoros, erőltetett gonosz, aki annyira fenyegető akar lenni, hogy helyette inkább nevetségessé válik. Mint amikor a kutya erőlködik, aztán odarak egy szép nagy barnát. Aki említésre méltó, az továbbra is Bruce.

Bruce még a legostobább, legrosszabb filmet is képes feljavítani. Ami az első részben igazán jó volt, azt itt kis mértékben kapjuk meg, ami pedig rossz volt, azt elég nagy mértékben. Elég unalmas ez az epizód. Bár, jó hogy elkészült, hiszen ha ez nem készült volna el, akkor nem kapunk egy fantasztikus harmadik részt. Amely viszont esetleg pozitívum, hogy szintén jó a karácsonyi hangulat, mint ezelőtt. Több jót nem igazán tudnék írni, rosszat sem. Ebben ennyi volt, sosem lesz a kedvencem, de egyszer simán nézhető.

akció | thriller

A washingtoni repülőtéren elszabadul a pokol, amikor a terroristák átveszik az irányítást, akik vezérük, a dél-amerikai drogbáró, Esperanza kiszabadítására érkeztek. A... több»

1