2022.07.04 20:02 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 395x
2

Mi igaz, és mi nem? Kiderül-e valaha?

Nem is annyira hagyomány tisztelő.

Nem is annyira formabontó.

Mi igaz, és mi nem? Kiderül-e valaha?

Nem is annyira megdöbbentő.

Nem is annyira sokkoló.

Csak egyszerűen jól sikerült, és azt hiszem, ez a lényeg.

Kissé trendhagyóan, a film elején Milla Jovovich elmondja, hogy ezek a dolgok tényleg Dr. Abbey Tyler pszichológusnővel történtek meg. Plusz, hogy a néha zavaró, eredeti felvételeket, csak a hitelesség kedvéért vágták be a filmbe.

Olatunde Osunsanmi rendezésében láthatjuk ezt a remek kis mockumentary, sci-fi filmet. A főbb szerepeket Elias Koteas (Abel), Milla Jovovich (Dr. Tyler), Will Patton (sheriff August) játszották.

Nézzük a film történetét.

A doktornő (Milla Jovovich) férjét a történések előtt ölték meg igencsak brutálisan az otthonukban, miközben ő békésen, és jó mélyen aludt.

De az élet megy tovább, és egy jó fél év múlva Dr. Abbey már ismét praktizál.

A páciensek egyre érdekesebb beszámolókat mondanak el neki, miszerint többüket éjszakánként egy "bagoly" figyeli. Persze a doktornő sejti, hogy ez nem igaz, és többüket hipnózisos vizsgálatnak veti alá. A legtöbben pánikba esnek a hipnózis közben, és úgy kell őket (kissé erőszakosan) ébreszteni.

Majd az egyik kezeltje a vizsgálat után olyan pánikrohamot kap, hogy hazamegy és megöli a családját, majd magával is végez.

De a doktornő már nem tud szabadulni a "baglyos" betegektől, de az egyikük a transz állapot alatt gerinctörést, és csigolyatörést szenved, miután szörnyű görcsbe rándul az egész teste, eközben levitál. A rendőrség már megfigyeli Dr.Abbey-t, de tenni semmit nem tud ellene.

Az egyik este, amikor épp férje iratai között keresgél, felfedez egy sumér eredetű forrásanyagot, és egyből összeveti az egyik betegének a hangfelvételével.

Kísérteties a hasonlóság!

Tehát férjét is meglátogatták a "baglyok"!

Ám ezek után egy fénycsóvában a lánya eltűnik.

Dr. Abbey orvostársai előtt hipnózis alá esik és a pokol elszabadul.

Mivel kedvenc filmjeim, sőt zsánerem is a mockumentary, és a found footage, nekem ez a mozi nagyon bejövős. Tudatalatti, hipnózis, levitáció, rémálmok, idegenek, és az azokkal való találkozás és kommunikáció.

Normál tudatállapotomban kijelenthetem, ez nálam egy laza öt csillag, és Milla legjobb alkotása.

Kedvenc fotelem most majdnem szűknek bizonyult, és amikor egy bagoly huhogott, majd megállt a szívem!

misztikus | sci-fi | thriller

A történet az alaszkai Nome-ban játszódik, és az 1960-as évek óta jelentett eltűnt személyek ügyeinek hátterében bontakozik ki. Az FBI többszöri alapos nyomozása ellenére az... több»

2