2022.07.13 18:51 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 350x
5

Michael Douglas itt még topon!

A film egy sajátságos témát dolgoz fel.

Milyen lehet, mikor elrabolják az egyetlen gyermeked, akit az életednél jobban szeretsz?

Michael Douglas itt még topon!

A film fő témája és fő sodra ez, e köré épül minden.

Gary Fleder a rendező jól kiválasztotta a témát, és Andrew Klaman regényéből a forgatókönyvet Anthony Peckham-al, és Patrick Smith Kelly-vel íratta meg, ami remek húzásnak bizonyult.

Nézzük a sztorit.

Dr. Nathan Conrad (Michael Douglas) neves és elismert gyermekpszichiáter, mindemellett pedig példás családapa, feleségének, Aggie-nek (Famke Janssen) a hatalmas örömére.

Egy meglehetősen érdekes, és izgalmas eset kezelésével bízzák meg. Elizabeth, egy 18 éves lány, aki hol katatón állapotban van, hol pedig heves és rettenetes dühkitörései vannak. Conrad először nem tulajdonít az esetnek kiemelt figyelmet, teljesen átlagosnak véli, ám hamarosan versenyt kell futnia az idővel.

Az első kezelés éjjelén ugyanis elrabolják a kislányát, és teljesen meglepően a doki minden lépéséről tudnak. A lánya szabadulásának feltétele: szedjen ki Elizabeth-ből (Brittanny Murphy), egy hatjegyű számot. Megkezdődik hát szimpatikus, és ideges orvosunk számára a versenyfutás az idővel.

Igazság szerint nagy fordulatokra nem kell számítani, egy teljesen átlagos pszicho-thrillert kapunk. Mondjuk nekem a szereplők játéka miatt öt csillag, viszont a cselekmény felépítése, dinamikája, valamint a főszereplők gondoskodnak arról, hogy jól szórakozzunk. Az első és legfontosabb, hogy nem lesz lapos a cselekmény, mindig van egy olyan esemény, vagy cselekmény, ami nem hagyja a szemünket leragadni.

Michael Douglas és Sean Bean tökéletesen, pontosan és precízen hozzák a tőlük megszokott színvonalat, mint ahogyan Oliver Platt is biztosan mozog a szerepében. Famke Janssen is (akit imádok) hozza a kötelezőt, ráadásul nála külön ad egy feszültségfaktort az a helyzet (az anyaság), amiben van. A film élvezeti faktorát igazából egy dolog tudta volna lerontani, de szerencsére nem sikerült. A fiatal Brittany Murphy, aki igen nehéz feladatot kapott, hogy hogyan birkózik meg vele. Elizabeth szerepe nagyon összetett és könnyűen hiteltelenné lehet tenni egy ilyen karaktert, ha a színész túlgondolja, de szerencsére Murphy ráérzett az arányokra, és vagy tökéletes instrukciókat kapott. Conrad és Elizabeth párosa nagyon jól működött együtt, jó volt a színészek közötti összhang is. Michael Douglas ismét megmutatta, hogy igen is, kell vele számolni, és kitörölhetetlen a filmes palettáról.

Mark Isham nagyon jó zenével készült a filmhez, és a film operatőre, Amir M. Mokri nagyon szép munkát végzett. A choker-ek és a two shot-ok nagyon feldobják, kellő hangulattal látják el a filmet!

Nálam egy laza öt csillag, mert szórakoztat.

Ropi és kesudió.

Ja, meg cukor nélkül egy kis házi forró csoki.

A kedvenc fotelemben!

dráma | misztikus | thriller

Dr. Nathan Conrad (Michael Douglas), a neves gyermekpszichiáter élete tökéletes. Sikeres, gazdag és gyönyörű feleségével (Famke Janssen) neveli egyetlen kislányukat. Amikor egy... több»

5