2022.08.03 17:42 BRANTON Olvasottság: <100x
1

Drámának túlságosan érdektelen, akciónak irgalmatlanul eseménytelen és vontatott...

2020-ban megrendezte Reed Morano ezt az akció-drámát, melynek főszereplői Blake Lively és Jude Law.

A történet egy szokásos bosszúsztori, nem tartogat meglepetéseket. Stephanie (Blake Lively) elveszíti családját egy terrorcselekmény során. Egyszerű nő, egyszerű családból… A tragédia után viszont lecsúszik, prostituálttá válik, ezzel keresi kenyerét. Egy nap felkeresi egy újságíró, aki bizalmas információt oszt meg Stephanie-val a tragédiáról. Stephanie úgy dönt, hogy bosszút áll, így vagy úgy... Nos, az alapfelütés ugyan sablonos, de kiváló alapanyag egy kegyetlen hatásos akció-drámához.

Drámának túlságosan érdektelen, akciónak irgalmatlanul eseménytelen és vontatott...

Az a legfőbb probléma ezzel a mozival, hogy se nem elég kegyetlen, se nem elég hatásos. Az akciójelenetek ritkán vannak, s azok is maximum közepesnek nevezhetők. A drámai vonal körülbelül működik az első 15 percben, de az egyre erősödő akció-vonal agyonvágja azt, pedig az akció-vonal sem erős. Kicsit olyan érzésem van, hogy Reed Morano és csapata nem igazán tudta azt, hogy mit is kezdjen ezzel az egésszel. Blake Lively kifejezetten jól játszik, jól hozza a kiégett, semmit sem érdeklő tragikus hölgyet. Jude Law pedig kisujjból játszik, ez neki egy 'jutifali', ahogyan szokás mondani a szőrmókoknak. Ami igazán tetszett a filmben, az a komor hangulat. Stephanie kiképzése egy egész realisztikusan bemutatott tortúra, amit valaha lehet amerikai akciófilmben látni. Persze,csak a helyén kezelve. Ott van Brazíliából az Elit halálosztók, az más tészta, s ott azért hangsúlyosabb a naturalizmus és realisztikusság is. A Ritmusszekció nem egy jó film, de közel sem rossz. Két szék közül a padlóra esés esete. Kapunk ebből is, abból is, de igazán egyikből sem annyit, amennyi jól esne.

Haragudni sem igazán tudok Morano mozijára. Annyi negatívumot megjegyeznék, hogy helyette rendezhette volna akár Pierre Morel, akinek kifejezetten asztala a Ritmusszekció által képviselt műfaj. Morel rendezett azért egy Elrabolva,B13,Peppermint kombót, mely filmek bőven magasabb szinteken vannak, mint jelen alkotásunk. Lehetett volna ez jó, de sajna közepes lett. 3 csillag!

akció | dráma | misztikus | thriller

Stephanie képtelen feldolgozni, hogy egy repülőgép szerencsétlenség során elveszítette a családját. A nő teljesen önpusztító életmódot folytat. Miután azonban rájön, hogy... több»

1