2022.08.26 23:55 Tonyka Olvasottság: 462x
1

Régivágású akció egy igazi veterántól.

Előre bocsájtanám f..k Marvel, méghozzá azért, mert kimostad az emberek többségének az agyát. Olyan szinten, h ha valakik kicsit másképpen nyúlnak a szuperhős témához, egyszerűen nem tudják elfogadni, értelmezni, és értékelni a másféle megvilágítást. Pedig ezek a próbálkozások igazi gyöngyszemek számomra. Kezdeném azzal miben eltérő jelen filmünk.

Az első ami azonnal szembe jön velünk az az erősen lepusztult környezet. Ami tökéletesen passzol a lélekben megtört főszereplőhöz. Szuperhős kukázik, mi van? Második, minden realisztikus, tapintható, remek fényképezés. Nincs divatos kamerarángatás, elfedve a hiányos dolgokat.

Régivágású akció egy igazi veterántól.

CGI minimális, tehát aki a Marvel által megszokott műanyag világot keresi, az neki se álljon. Ebben a filmben nem csak két lámpaoszlop valódi, két kővel, a többi meg zöld háttér. A szereplőválogatás kifejezetten jól sikerült. Minden filmnél fontos a negatív szereplő. Ugyanakkora a súlya, mint a főszereplőnek, nélküle nincs jó film. Bizony elég tenyérbemászó, nem bonyolult karakter, de lehet ellen drukkolni, várjuk a bukását. Néhány jelenete hajaz a TDK-ban felbukkanó Bane-re, valahogy ez ugrott be pár kockáról. A kisfiú rendben van, jól hozza a kissé irritáló, útkereső, kíváncsi szerepet. Sly több filmben bizonyította már mennyire jól áll neki ebben a korban, az elgyötört, megtört, kiégett karakter megformálása. Az érzelmi szál jól működik közte, és a fiú közt. Nyilván kiszámítható, tudjuk, h hősünk nem marad tétlen, és a fiún keresztül behúzzák majd a darálóba. Klisék ugyan vannak, de a jó recept működik, nincs ebben szégyellni való. Ennek ellenére van működőképes csavar, ami igen jól esett, kevesen számítanak rá sztem. Az akciók nagyon rendben vannak. Erőszakosak, ismét nem a komolytalan Marvel fosakodás vérmentesen. Mondjuk nem is az általános iskolás korosztály van célkeresztben. Valószínűleg nem lesznek Szamaritánus táskák, tolltartók, tornazsákok az osan polcain. Kicsit úgy éreztem magam, mint aki visszament az időben. Amikor nem a látványhajszolás volt a filmek egyetlen célja. Nem vitás, Sly egy ős kövület, aki a film egészét fontosnak tartja. A dialógustól, a látványig, a realisztikus tálalásig. Ha ezek nincsnek biztos nem ír alá. Foglalkozik a fontosabb karakterekkel, nem túl mélyen, de annyira ami ma már szokatlan ebben a műfajban. Pár dolgot kivéve teljesen rendben volt. Kár volt a végén lévő óriási tűzért, az nem sikerült eléggé hitelesre, hiába a CGI lángok nem forralják fel a levegőt. Összességében jó kis tesztoszteron szagú alkotás. No LMBTQ, manapság már ez önmagában megér egy csillagot.

akció | dráma | fantasy | sci-fi

Húsz évvel ezelőtt egy rejtélyes erejű szuperhősnek nyoma veszett. Egy fiatal srác felkerekedik, hogy kiderítse, vajon életben van-e még... Sylvester Stallone pályafutásának... több»

1