2022.08.31 15:14 Norbert93 Olvasottság: 649x
1

Woke film-e a Préda?

Sok támadást kapott a film a főszereplő miatt, mivel inkább a "woke" filmek közé sorolták. Általában ennek "besorolásnak" meg is van az alapja és vagy akarom vagy sem mindig nyilvánvaló jelleggel mutatkozik meg egy filmben, de itt nem igazán véltem felfedezni. A "woke-őrület arra a szintre juttatta az átlag néző ingerküszöbét, hogy gyakorlatilag minden egyes filmben, ahol női főszereplő van, "neadjisten" férfias, maszkulin vagy akár vezetői szerepben, akkor már a megnézése előtt beskatulyázásra kerül. Azt gondolom, hogy ez a fajta tendencia jóval negatívabb hatást gyakorol magára a filmnézésre és a filmek megértésére, mint maga a túltolt érzékenyítés. Kelletlenül nyugtázom, hogy a mai filmeknél már megkerülhetetlen az érzékenyítés, kifejezetten káros hatással van az önkifejezésre, gyakorlatilag már nem lehet őszintén filmet készíteni.

De itt még sem ezt fedeztem fel, nem próbáltam többet látni a dolgok mögé és nem is láttam többet, mint egy 18. századba oltott sci-fit, aminek egy fiatal lány a főszereplője. Nincsenek mélyen szántó gondolatok, nincsen igazi mondanivaló, ez egy lapostányér egyszerűségével bíró Predator film, ami elismerem, hogy nem a legerősebb darabja a franchise-nak, de közel sem a leggyengébb. A színészi alakítások nem éppen díjazásra érdemesek, de éppen elegek egy egyszerű sci-fihez. Azt a célt, hogy szórakoztasson és kikapcsoljon nálam betöltötte.

Woke film-e a Préda?

Ha mondanivalóval és mögöttes tartalommal rendelkező filmet akarok nézni, akkor arra ott van a Forrest Gump, a Szarvasvadász, a Taxisofőr, stb.

S visszatérve a filmek őszinteségére, igen tudom, ma már ilyen filmeket nem fognak forgatni, meg őszinte filmet nem fognak csinálni a mainstream közösség számára a woke hisztéria miatt, S pont ez az ami a negatív értékelések irányába tolta a Prédát is.

70 Préda  (2022)

akció | dráma | horror | kaland | sci-fi | thriller

Egy komancs törzsi világában járunk, amelynek mindennapjait még nem dúlták fel az európai hódítók. Itt él Kee, aki mintha látnoki erővel is bírna. A lány nagyon közel áll... több»

1