2022.09.12 09:12 Yosihiro Olvasottság: 201x
3

Egy elfuserált szerelmi történet

Hol is kezdjem... talán ott, hogy aki nem ismeri a képregényes hátterét ennek a résznek, az egy átlagos vagy talán attól is gyengébb produkciót láthatott. Kicsit mélyebben nézve már jobb a helyzet, de még mindig csak egy közepes részt , filmet kapunk. Ami miatt én jónak titulálom, az a látvány és a vígjáték része, ez nálam megéri a négy csillagot, mert szórakoztató és látványban sem utolsó.

Másik oldaláról pedig nagyot csalódtam, mert jobbra számítottam. Nekem Natalie P. játéka nem tetszett, nem odavaló, talán a szerelmes részeknél érzetem némi javulást , de valahogy nem tudott a feladathoz felnőni, nem éreztem benne a Thor érzést. Chris H.

Egy elfuserált szerelmi történet

viszont hozza a formát, és így, hogy jobban belement a vígjáték részébe, még szerintem abban is megállta a helyét, de mit is várjunk egy izomkolosszustól. :) Sajnos a történet lényegét túlontúl elferdítették a vígjáték irányába, és ez bizony a film összhatására is kihatással volt. Felborult az igazi Marveles "kis humorral spékelt látványos akciófilm" recept, és amit kapunk, hát, egy humorral teletűzdelt némi akcióval megspékelt, látványban gazdag fantasy. Kérem, hol marad a romantika, a komolyság, az érzelem. Mindezt elnyomták és olyan mintha nem is azt kapnánk, ami a képregényekben olvasható. Ez így van, és akkor máris érzékelhetjük azt a különbséget, amit a hozzászólásom legelején röviden kifejtettem. Írjak valami jót is, hiszen négy csillagot adtam. Szóval maga a forgatókönyv nem rossz. A humorral, viccel ezt elbaltázzák ugyan, de a látvány, az akciójelenetek viszont szerintem jól sikerültek. A színek éveiben élünk, és azt veszem észre egyre, több erősebb szín jelenik meg a mozivásznon, ami ugyan nem rossz, de néhol már zavaróan is hathat. Ami miatt a jó értékelés megkapta: a zene, ami húzza a filmet, és valahol próbálja azt az egyensúlyt tartani a humorral , hogy ne essen át a ló túloldalára. A képregényből vett Gorr Christian B. játéka próbált némi erőt , drámaiságot és értelmet hozni ebbe a filmbe, amit én díjazok is. Mikor ő előtérbe kerül, akkor igazi figyelem van, kevesebb humorral és a neki szánt drámai szerepet szerintem remekül teljesítette. Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés is csak a jó kategóriát súrolja. A szereplők játéka csak a közepes színvonalat éri el, nem többet. A hangi és képi effektek viszont jók lettek. Így azt gondolom megérdemli a négy csillagot, de csak jóindulattal és képregényes olvasásom hátterével. Szerintem remek kikapcsolódás lehet egy családi mozira hiszen látványos a gyermekeknek, és a felnőttek a romantika részét ugyan nem élvezhetik messzemenőkig, de ad valamit belőle. Így ha nem is volt ez a film egy nagy durranás, mégis adott valamit, ami miatt valahogy lehet szeretni. Talán megnézem újra és akkor más hatást figyelek majd, de addig is nekem ez a véleményem. :) Üdv, Yosi

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Lehetséges volna, hogy miután sikerült legyőzni Thanost, az őrült titánt, megmenteni a fél univerzumot, a Bosszúállók oszlopos tagja, Thor méltatlanná váljon mindarra, amelyet... több»

3