2023.06.22 20:31 Tonyka Olvasottság: 381x
4

Habkönnyű ügynökösdis és akciósdi, de közel sem erre kell figyelnünk

Befejeztem az évadot, így megalapozott véleményt tudok nyilvánítani. Azt hiszem, sokaknak csalódást fog okozni. Aki a múltbéli Arnold tesztoszterondús akcióorgiáira vágyik, az neki se álljon. Nah, nem azért, mert nincs, hanem azért, mert egyáltalán nincs komolyan véve.

Az öreg kioszt pár pofont, lő gazdagon, de igazából súlytalan a néha CGI-jal megerősített látvány. Itt mondhatnánk azt, hogy akkor ez nem ér semmit. Nos, ez nem így van, az akció és a küldetések csak keretként szolgálnak egy humoros, ám elgondolkodtató üzenetekkel teli szappanoperához. Nem tudtam kiverni a fejemből, hogy a történet gerincét adó cselekmény nem-e Arnold saját életéből, baklövéseiből merít.

Habkönnyű ügynökösdis és akciósdi, de közel sem erre kell figyelnünk

A karakterek érdekesek és nagyon különbözőek. A szépfiú, a dögös lány, a nem dögös, de nagyszájú, inkább férfias nő. Továbbá egy félénk kocka, egy rideg, de csupa szív nagyfőnök, egy doki és a nyugdíjba készülő, lelkiismeret-furdalással küzdő Arnold, aki jó vezetőként összefogja a csapatot. Az akciók és küldetések közt van a lényeg. Ezt az időt töltik meg szórakoztató évődésekkel és magvas útmutatásokkal. Rámutatnak a mai rohanó világ problémáira és hibáira, amiket könnyen elkövethet bárki. Van itt kérem minden, egymás nem ismerése, fiatalkori párkapcsolati bizonytalanságok. Apa, és gyermekei közti konfliktusok, több rétegben. Személyiség beskatulyázása, háttér ismeret nélkül. Nem is folytatom, rengeteg dologgal foglalkoznak. A szereposztás nagyon jól eltalált. Gabriel Luna is említést érdemel. Jól hozza a rábízott karaktert, akitől szintén tanulhatunk, az utat mi választjuk, a döntés a miénk, ahogy a felelősség is. Nagyon kellemesen szórakoztam minden szempontból. Ehhez képest a Citadel, hiába akció-orientáltabb, sokkal üresebb. Részemről jöhet a második évad, kíváncsi vagyok, hogy alakul ennek az elcseszett nagy családnak a további élete. Bőven van még potenciál a karakterekben.

65 Fubar  (2023)

akció | kaland | thriller

Egy egész világon átívelő kémkaland, amelynek középpontjában apa és lánya áll, aki rájönnek, hogy az egész kapcsolatuk hazugságokra épült. Arnold Schwarzenegger... több»

4