2023.08.06 14:12 Harper Olvasottság: <100x
1

Órási hype egy átlaghorror körül

Kicsit megkésve, csak most láttam a Sikoly VI. című „X” korhatár-besorolású horrort, melyet nagy várakozásokkal után néztem meg, tekintve a bemutató körüli hype-ot. Arra számítottam, hogy ez lesz a legfélelmetesebb horror a „praxisomban”, de nem így lett. A Sikoly VI. izgalmas horror, de sima 18 karikás csupán. Számomra félelmetesebb a Démonok között, a Terrifier, Sinister vagy a The Descent.

Mindenesetre erős kezdéssel indul: egy szőke bombázót aránylag simán feltrancsíroznak egy sikátorban, majd magát a maszkos tettest is saját lakásában (gyilkossága után). Az mondjuk nem derül ki számomra a film legvégére sem, hogy EZT a gyilkosságot ki és miért követi el, de ez lehet, az én hibám. A kezdeti dupla mészárlás után azonban hosszú szünet következik a rémtetteket illetően, majd beindul valamiféle cselekmény. A nagyon csinos Melissa Barrera és a törpe növésű Jenna Ortega kerülnek középpontba, mert valahogy rájuk utazik a közismert szellemmaszkos tettes.

Órási hype egy átlaghorror körül

Felbukkan közben a szétplasztikázott arcú Courteney Cox is, akiről első blikkre azt hisszük, ő is valami rém, mert hisz maszkot visel, és csak aztán esik le, hogy ez neki a valódi arca. Az öldöklések kicsit egy kaptafára mennek, előugrik a tettes, hatalmas késsel, és szurkál, mint a gép. A végkifejlet hoz némi meglepetést (nem túl sokat). Nekem azért nem áll teljesen össze, hogy voltaképp miért csinálták a valódi gyilkosok az egészet, de nem nagyon zavar. Kaptam izgalmakat, láttam egy átlaghorrort, és nézhettem egy nagyon csinos mexikói színésznőt. Ennyi a maximum, amit el lehet mondani a Sikoly VI.-ről. Értékelés: 45-50%.

68 Sikoly VI.  (2023)

horror | misztikus | thriller

Samnek (Melissa Barrera), Tarának (Jenna Ortega), Mindynek (Jasmin Savoy Brown) és Chadnek (Mason Gooding) elege van mindenből. Miután túlélték Ghostface utolsó mészárlását... több»

1