2023.08.17 20:50 Tonyka Olvasottság: 167x
0

Élmény, csak nehéz felismerni az erényeit

Teljesen véletlen botlottam bele, talán valahol olvastam egy fél sort róla, így kíváncsi lettem. Most, hogy a végére értem, örülök neki, hogy nem mentem el mellette, pedig már a tartalom is könnyedén megakad az ember torkán. Szerintem a többség azonnal kukázza magában. Apáca, mesterséges intelligencia, Szent Grál.

Valljuk be, nem igazán vonzó kombináció, mondjuk úgy, merőben eltér a mai trendi sablonoktól. Számomra ez azonnal piros pont, kedvelem, ha bárki manapság mer formabontó lenni, és előállni valami újszerűvel. Sok érdekes dolgot boncolgat a sorozat a maga egyedi módján. Egyrészt a vallási, hitbéli oldalt, másrészt a technológia térnyerését az életünkben.

Élmény, csak nehéz felismerni az erényeit

Természetesen a két dolog egymáshoz viszonyulását a jövőre nézve. Dióhéjban, egy algoritmus irányít mindent és szinte mindenkit. Ezt sem az idáig vizionált negatív szándékkal teszi. Valóban törődik az emberekkel, ezért az emberek szeretik, kedvelik. Meglepetés!!! Nem, nem akarja az atombombák indító kódját megszerezni. Nem fogom leírni a tartalmat, igazán jól kitalált az egész történet. Elég sok mindent ötvöztek, kissé pihent agyú humort, kincskeresős nyomozást, akciókat, néha csipetnyi vérrel tálalva. Nyakon öntve néhány pár British Knights cipővel. A szereplőválogatásra egy rossz szavunk sem lehet. Mindenki jól játssza a rábízott karaktert. Betty Gilpin játéka viszont átragyogja az egész produkciót. Egyszerűen ráöntötték a szerepet, magabiztos, de mégis bizonytalan, csodás jellemfejlődésen megy keresztül a végére. Vannak pihent agyú kalandok, és egészen őrületes ötletek. Az egyik ilyen a Szent Grál rejtekhelye. Sokszor esünk át teljesen valószerűtlen dolgokon, és pont ettől jó ez a sorozat. Sok szálon halad a történet, néha a múltban járunk, aztán a jelenben, hogy aztán ezek a szálak a végén kiadják a nagy egészt. Nagyon jól szórakoztam, annyi bizonyos, hogy ez az a sorozat, ami megosztó lesz. Sokan utálni fogják, és egy rész után törlik. Ameddig mások nagyon élvezni fogják, én az utóbbihoz tartozom. Sok-sok hasonló, merész, megszokottól eltérő alkotást szeretnék még látni.

69 Mrs. Davis  (2022)

dráma

Egy apáca harcba száll a Mrs. Davis nevű, mindenható mesterséges intelligencia ellen. több»

0