2023.08.22 10:47 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Ez az a film, amire csak a rendező fog emlékezni. Jó sokáig, remélem! Casper feeling, de az a film legalább aranyos volt.

Adott egy amnéziás, agorafóbiás, kopaszodó szellem, Ernest (David Harbour), aki valamiért nem tud beszélni, és nem emlékszik, hogy miért nem tudja elhagyni a házat, ahol kísért. Számomra kézenfekvő lett volna, ha már összebarátkozom vele, elé csúsztatok egy papírt és egy tollat (talán valamit szeretne megosztani velünk, de nem)! Persze ez túl bonyolult lett volna, inkább egy bugyuta nyomozásba kezd két tini, akik aztán autós üldözésbe keverednek a rend őreivel, és mentik meg a szellemet, és ennek ellenére hiányzik a filmből a lendület és a csavar. Aztán vannak persze a gonosz emberek, gonosz tudósok, és valami csoda folytán a gonosz tudósból hirtelen jó és segítőkész ember lesz. Na, ez is olyan cselekmény, ami mesévé teszi a filmet, mert ilyen nem létezik.

(Ezt tudjuk, hogy ilyen változások nincsenek. A gonoszból sosem lesz jó, ne áltassuk magunkat. Sok embernek az a jó, ha megfélemlít másokat, ez hajtja őket.) Elég szűk rétegnek fog tetszeni a film szerintem. A kicsik még félnek a szellemektől, a kamaszokat már más témájú filmek érdeklik, a felnőtteknek meg háttérzajnak elmegy (közben kifesthetjük a szobát, vagy feltehetjük a lightos csülkös pacalt).

Ez az a film, amire csak a rendező fog emlékezni. Jó sokáig, remélem! Casper feeling, de az a film legalább aranyos volt.

Bár a tetszési index már 78%-os, nekem mégsem jött be. Nem éreztem, hogy filmvígjáték lenne, mert a filmben egy gyilkosságra derül fény, és úgy vélem, az nem a vicc helye. El sem mosolyodtam a film nézése közben. Ritkán készülnek jó filmek akkor, ha a forgatókönyvíró és a rendező is egyazon személy (Christopher Landon). Ebben az esetben is ezt elmondhatjuk. Lehet, hogy Geoff Manaugh Ernest című regénye lebilincselő, melyből ez a film készült, de ez dögunalom, ráadásul többször van vége a kelleténél, és csak nyújtjuk, húzzuk a végtelenségig. Egy vasárnapi családi összejövetelen, ahol sok gyerek van, ott talán elmegy, de egy egész estés filmnek gyenge.

családi | kaland | vígjáték

Amikor kiderül, hogy egy Ernest nevű szellem kísérti új otthonukat, Kevin családja egyik napról a másikra a közösségi média szenzációjává válik. De amikor Kevin és Ernest... több»

0