2023.08.29 14:49 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

Az ellenségem ellensége a barátom. Vagy vannak kivételek?

Erőszakos a film, de ezt az erőszakot a szégyen, a folyamatos megalázás és a zaklatás szüli. Adott egy kisváros, mely nyugodt hétköznapjait éli. Szép vidék, kicsi, hangulatos üzletek, viszont a tinédzserek itt sem kímélik egymást, ha valakit kiszemelnek. A gúnyolódások és megszégyenítés mások előtt (ki ne akadna ki ilyentől), főleg, ha megosztják a neten is egymás között.

Mit tehet egy visszahúzódó, túlsúlyos tinédzser? Kihez fordulhat segítségért? Kinek merne beszélni arról, hogy bánnak vele, és miket mondanak róla? (Gondolom, sokan úgy vélik, hogy egy túlsúlyos lány vergődéséről szól a film. Talán egy kicsit többről van szó, hiszen minden nap jelen vannak az ilyen megszégyenítések.) Nagyon jól lehet érezni a főszereplő, Sara (Laura Galán) szorongását, és nem viszi túlzásba. Nagyon tetszett a színészi játéka. Több olyan jelenet is van a filmben, amitől még én is kínosan éreztem magam.

Az ellenségem ellensége a barátom. Vagy vannak kivételek?

Sara anyja, Madre (Carmen Machi) nem rejti véka alá a véleményét még akkor sem, ha az egész falu előtt szétalázza a lányát. A történet felzaklatja az embert, bár vannak olyan jelenetek, amik egy kicsit felidegesítik a nézőt. Jó pár jelenetben egyszerre sikít és ordít mindenki, akit éppen vesz a kamera. Ez egy kicsit kiakasztott, és soknak találtam. Az érzelmi szálat sem értem Sara és a gyilkos között. A film zenéje nagyon erős (Olivier Arson, gratulálok a zenei aláfestéshez), egy kemény horror kísérőjeként tudnám elképzelni, mert ez nem az klasszikus horror sztori. A film rendezője (Carlota Pereda) nagyon jó munkát végzett, bár a záró jelenettel van egy kis problémám: Sara fut egyedül az országúton (tiszta vér a ruhája), elhagyva a helyszínt, ahol megölte a megmentőjét, a gyilkost (remélem nem lesz folytatása a filmnek, ahol Sara lesz a gyilkos), és látjuk, hogy jön egy motoros barát, aki megáll mellette, meg sem kérdezi mi történt, mitől véres a ruhád, csak annyit mond: nyugodj meg, vége van. Honnan tudja, amikor még csak most jött, és teljesen más irányból? Nem értem! A film egyszer nézhető kategória, szerintem.

dráma | horror | kaland | thriller

Nem mindenki szereti a nyarat. Sara számára ez az évszak annyit jelent, hogy a falujában élő többi lány állandó gúnyolódásával, ítélkezésével és bántalmazásával kell... több»

0