2023.11.08 22:44 kabel Olvasottság: <100x
0

Thrillernek gyenge, de cserébe filmnek is

A történetünk szerint egy pentagoni vezető egy balesetben véletlen megöli a szeretőjét, és segédje segítségével megpróbálja eltussolni az ügyet. Egy nem kapcsolódó orosz kémre kenik a gyilkosságot, akinek megtalálását főszereplőnkre bízzák. A dolog ott komplikálódik, hogy a hölgy főszereplőnk szeretője is volt, főszereplőnk pedig történetesen pont ennek a pentagoni vezetőnek dolgozik. Tekintsünk el a hihetetlen véletlenektől és a szituáció orbitális abszurditásától.

A film egyszerűen csak totál unalmas. A karakterek jóval a nézők után értenek meg fordulatokat, vagy jönnek rá meglepetésekre, emiatt a film cselekménye sajnos teljesen altatónak hat. A főszereplők nem reprezentálnak semmit, csupán mindenki a maga igazáért küzd, ami kimerül abban, hogy egy elég felszínes hölggyel néha lefeküdtek, és emiatt most szomorúak. Az egyetlen érdekes karakter a kissé pszichopata segéd, aki egész logikusan cselekszik, és kicsit őrült maximalizmusa szép kontrasztban állt a többi karakter céltalanságával, azonban a film egy pontján totál irracionális dolgokat kezd el csinálni, szinte a semmiből.

Thrillernek gyenge, de cserébe filmnek is

A többi karakter kb. nem hasznos eleme a filmnek, és csak ezt a kimondottan unalmas detektívsztorit nyújtják, melyben semmilyen izgalmas helyszín vagy esemény sem bukkan fel. A film valamiért lezárását is a Pentagon szürke és unalmas falai között tartja, és fél óráig azt várjuk, hogy végre történjen valami izgalmas. Végül a film tartogat egy utolsó csavart, melynek olyan szinten nincs értelme, hogy még egy csillagot le kellett vennem. Nemhogy nem kontextualizálja át a történetet, de aktívan belerondít a cselekménybe, és logikai bukfenceit már nem éltem túl. Se nem izgalmas, se nem meghökkentő, a film langyos lábvíz, ahol amúgy jó színészek egy teljesen unalmas sztorit kaptak, mely nem mond semmit, nincs üzenete és nem is akar semmit átadni.

71 Nincs kiút  (1987)

akció | dráma | krimi | misztikus | politikai | romantikus | thriller

Tom Farrell (Kevin Costner), az új összekötő tiszt a hírhedten keménykezű hadügyminiszter, David Brice (Gene Hackman) mellett, a Pentagon fogadásán ismerkedik meg a csodaszép... több»

0