2024.01.03 14:00 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

Nagyon jó lehetett volna a film! De...

Csak pár ember rontotta el a sztorit: a forgatókönyvírók: William Butler és Aaron Strongoni, a rendező: William Butler, a vágó: M. Scott Smith és a szereplők: Michael Turner (Michael Paré), Karen Bolding (Kelly Stables) és Frank Miller (Tom Sizemore). Persze láttam már rosszabbul vágott filmeket is, de itt pont, amikor a tetőfokára hágna a hangulat és a borzongás: cut, és ennyi! Elengedik a nézőt, és mi lebegünk ég és föld között, és próbálunk kapaszkodót találni a filmben, de nincs semmi. Utána megint meglepetések érnek, aztán megint elengednek. Olyan, mint egy libikóka! Nem lehet átélni a filmet, mert zavaros.

Ha valóban megtörtént események ihlették a filmet, akkor valakinek jobban oda kellett volna figyelnie a történésekre. Persze ez az én véleményem. A vágó szétszabdalta a filmet. Néha egy helyszínen vagyunk, aztán máshol másokkal! Sokat ugrálunk térben és időben, megint.

Nagyon jó lehetett volna a film! De...

Hogy kerültem ide? Tettem fel magamnak a kérdést, és kik ezek, akik itt vannak velem? Az előbb még nem voltak itt, és nem is ismerem őket! Keszekusza a történet, és nem igazán tudom, hogy mit is akar átadni nekünk a rendező. Az eredeti történetet, vagy keresnem kellene valamit? De nem akarok! Csak nézni akartam egy filmet! Ennyi! A női vonal nagyon gyenge, de a férfiak sem tették oda magukat. Csak úgy megtörténnek az események, és mi gondolkodunk: mi ez? A valós történetet tárják elénk? A film elején pár adat elhangzik, aminek utána kellette néznem. Az 1611-ben eltűnt holland telepesekről nem találtam semmit. Az 1789-es mészárlásról ezt találtam: „A 19. század végén az Egyesült Államok kormánya elkezdte erőszakkal áttelepíteni az amerikai őslakosokat a rezervátumokba, ahol élelem és ruházat tekintetében a kormánytól függtek. Válaszul néhány indián nép felkarolta a Ghost Dance nevű vallást, amely azt a hitet hirdette, hogy az amerikai őslakosok golyóállóvá válnak, és egy nagy apokalipszist követően visszatérnek szabadságukba.” Lehet, hogy a film készítői A Stillwater börtön rejtélyes eseteit akarták bemutatni? Mert nem jött le, igazán. Egyszer nézhető a film, de ennyi libikókázás után már ebben sem vagyok biztos! Mindenki döntse el maga! Sok bátorságot hozzá!

horror | krimi | misztikus | thriller

Michael Turner nyomozó véres gyilkosságsorozat felderítésére érkezik a hírhedt börtön falai közé. Az ügy azonban bonyolultabb, mint gondolta. A fegyházban egy... több»

0