2024.01.17 21:33 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
1

6/10, Maga itt a tánctanár?

Hát hol is kezdjem, az eredetiséget néha hiányoltam azért. Jó, tudom, már hallom is, hogy „de hát mit akarsz, miről szóljon, hiszen bemondták, hogy megtörtént események ihlették”. Nos, ez a „megtörtént események ihlették” a leglazább valóságkapcsolat definíciója filmes nyelven, azt jelenti, hogy valaki hallott egy sztorit, amitől támadt egy ötlete, amit utána még jól átvariáltak. Ebben a filmben ez lehetett volna annyi, hogy van Új Yorkban egy állami iskola, amelyikben tényleg sok a problémás diák. De elárulom én, aki látta a filmet, hogy a tánctanár is létezik, és a kezdeményezése is. :)

Szóval van egy iskola, benne a sok 3H (halmozottan hátrányos helyzetű) nebuló. Aztán jön a tánctanár (lóf...t, az illemtanár – haha, vicc volt), és nekiáll őket társastáncra tanítani. Azt éppenséggel nem fedi fel a film, hogy Pierre-nek (Banderas) mi a motivációja, miért csinálja, de mindegy, nem kell mindent tudni.

6/10, Maga itt a tánctanár?

A történetet már többször láttuk különféle változatokban. Volt, hogy Michelle Pfeiffer ment be tanítani a vásott kölyköket a zűrös suliba, majdnem megbánta, hogy világra jött, de aztán minden jóra fordult, a kölykök is visszatértek a kallódás útjáról (Dangerous Minds). De ugyanez a kaptafa a Campeones és amerikai remake-je, a Champions, csak ott másképp problémásak a kölykök.

Banderas az álmából felkelve is megold egy ilyen szerepet, ki se kell lépnie hozzá a tőle megszokott macsó szerepből, a társastáncokban a latin táncokhoz ez nyilván tökre passzol is. Itt meg ráadásul némi csalással állandóan az argentin tangót nyomják, ami nem is része a standard és latin sornak, de általa még jól négyzetre is tudja emelni a macsóságát. Itt most ő egy halk szavú szuper férfi szerepben tetszeleg (nem halszagú, az Magyarország, hehe), tele klasszikus etikettel, random nőknek nyitogat ajtókat, mint egy fotocella, ami OK, de itt alaposan túl van tolva, mert konkrétan minden nőnek felpattog az ülőhelyéről ajtót nyitogatni, ami már azért röhejes. Biztos, zsebkés is van nála meg öngyújtó meg vászon zsebkendő. A filmben minden nő el is van alélva tőle, ami nettó túlzás. De a mi macsónk, aki oly sokat tud a női lélek rezdüléseiről, észre se veszi, hogy végig egy 10/10-es tüzelő nőstényállat kelleti magát neki a tánciskolában, az orra előtt. Kész megkönnyebbülés, hogy aztán az utolsó két percben mégse marad parlagon a hölgyemény (no para a spoiler miatt, ez erősen mellékszál).

Megtekintése szigorúan különösebb elvárások nélkül minden korosztály számára ajánlható.

dráma | zenés

Pierre Dulaine díjnyertes táncoktató. A férfit New York egyik legkeményebb iskolájának igazgatónõje szerzõdteti, hogy gatyába rázza az iskola legnagyobb bajkeverõit. A srácokat... több»

1