2024.01.21 19:29 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Nem volt rossz, de éppen többet vártam tőle.

2010 körül már láttam ezt a mozit, és akkor is azt mondtam rá, hogy tűrhetően, tisztességesen el van készítve! Gondoltam, felelevenítem már, mit is takar ez a jópofa horror mozi!

Carter Smith rendező egy okos koncepciót próbált felállítani, ami hellyel-közzel sikerült is...

Nem volt rossz, de éppen többet vártam tőle.

Szép a megjelenített világ, szépek a tengerparti, majd a dzsungelbéli felvételek, és szépek, élénkek a színek is...

Megmondom őszintén, ha egy film ennyire kevés szereplős, akkor annak sokkal jobbnak kell lennie, hiszen egy-egy színész jellege, kiállása és játszani tudása jobban kijön, mint egy monumentálisabb filmnél...

Fiatal színészeink jól teljesítenek ez ügyben is, nincs is ezzel nagy baj...

A hiányérzetem csak abból fakad, hogy kissé leül a sztori, mikor felkerülnek a saját hibájukból a maja piramis tetejére. Ám ekkor még nem tudják, hogy innen nincs kiút!

Eric (Shawn Ashmore), Amy (Jena Malone), Jeff (Jonathan Tucker), Stacey (Laura Ramsey) és Mathias (Joe Anderson) pokolbéli kalandjai...

Nézzük, mit láttam!

Hőseink éppen bombasztikus nyaralásuk utolsó napjait töltik, és a pompás Margarita koktélok közül szürcsölve és kilesve megismernek egy német srácot, Mathiast, aki segítséget kér tőlük.

Sajnos, mint mondja, bátyja nem jelentkezik már két-három napja!

Éppen felderített egy hihetetlen helyet...

És szerinte lemerült a műholdas telefonja.

Menne ő is utána, de neki nincs kocsija, és biztosította hőseinket, hogy egy csodálatos helyet fognak látni, ami még a térképeken sincs rajta, ha elviszik!

Rövid hezitálás után belemennek a nagy kalandba, és már a hajnali órákban, igaz, kissé kótyagosan, de elindulnak a nagy utazásra!

Odaérnek a piramis köré, és legnagyobb meglepetésükre felzavarják őket a tetejére, ami már elég durva indítás...

Mind az öten fent vannak, és kezdenek pánikba esni, ahogy látják, hogy a bennszülöttek nem nagyon mozdulnak. Fegyverrel grasszálnak lent, és félő, hogy ha lemennek, egyből le is lövik őket!

Kaja, víz, nem túl sok van belőle, és azon kívül, hogy van egy óriási belseje a piramisnak, ahol egy fura, a sötétben is virágzó növény van, üresség és forróság van.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy nem nagy eresztés a film, elárulom, hogy egy kőkemény „body-bio” horrorhoz van szerencséje, aki rászánja magát, hogy megnézze.

A halálnemek kegyetlenek, gusztustalanok és durvák, de számomra jól elkészített és tökéletesen kivitelezett filmkockák. A csajok szépek, a fiúk kemények (ameddig tudnak), de fogy az étel, az ital és a lelkierő. A piramis pedig élve eszi meg a gyengéket, de ténylegesen, most nem szeretném lespoilerezni, mert megéri megnézni filmünket!

Nekem már másodszor sem okozott csalódást, igaz, vannak kisebb hibái, de ez sokat nem von le az értékéből...

Itt nincs „tabula rasa”, nincsenek illúziók, csak egy szignifikáns „szörny”, ami végez mindennel, és mindenkivel!

Jó mozi, nem érdemes kihagyni!

Az IMDb-n 82 ezer vélemény után 5,9/10-es értékelést kapott, a TMDB-n 1129 szavazat után kerek 60%-on áll, nálam négy csillag és 76%, ami a felső kategória alja...

Almás rétes (házi) és cseresznyeszörp (szintén)...

Kicsit „kómásan” fekszem a kedvenc fotelemben!

61 A romok  (2008)

horror

Négy amerikai turista és egy német utazó, akik turistaként látogatnak Mexikóba, ahol egy laza pihenés váratlan, rémálomba illő fordulatot vesz. Egy régészcsoport véletlenül... több»

2