184 kalória: Ez a horror még a fogyásban is segít egy friss tanulmány szerint

Egy friss brit tanulmány szerint a horrorfilmek nézése lehetővé teszi a kalóriaégetést, ez viszont nem minden, hiszen arról is készült egy felmérés, hogy egyes produkciók megtekintésével mennyi kalóriát is képes elégetni a szervezet.

A tanulmányt a Westminsteri Egyetem tette közzé, amelyben többek között azt taglalják, hogy a horrorfilmek által kiváltott szorongás elősegít a kalóriák felhasználását a szervezetben, így a Cápa, A nyolcadik utas: a Halál vagy a Ragyogás megnézésével akár 113 kalóriát is felhasználhat a szervezet, amely fél óra kerékpározásnak felel meg.

A kutatók úgy jutottak erre a következtetésre, hogy megfigyelték a nézők egy csoportját, és mérték a szívritmusukat, az oxigénfogyasztásukat és a szén-dioxid-kibocsátásukat, miközben 10 gondosan kiválasztott horrorfilmet néztek.

A vizsgálatot végző Dr. Richard Mackenzie szerint a folyamat egyszerű: a film okozta stressz hatására a néző szívverése megemelkedik. A szív gyorsabban pumpálja a vért, a szervezetben pedig adrenalin löketet tapasztal, ami csökkenti a néző étvágyát, és több kalóriát éget el.

Mindezek alapján a már említett Ragyogás bizonyult a leghatékonyabbnak, amelynél 184 kalóriát mértek. Ehhez kapcsolódóan össze is állítottunk egy listát, amely a mért kalóriákat is tartalmazza.

 

#10

80 [Rec]  (2007)

(38) (10)

horror | katasztrófafilm | misztikus | thriller

Egy merész riporter (Manuela Velasco), és hasonlóan bátor operatőre a legújabb valóságshow elkészítésén dolgozik. Feladatuk, hogy kövessék a tűzoltókat, és filmre vegyék... több»

101 kalória
#9

70 Ideglelés  (1999)

(46) (30)

horror | misztikus

HBO Max | Netflix

1994-ben egy októberi napon három egyetemista elhatározza, hogy filmet készítenek a hírhedt Blair-i boszrokányról, azonban nyom nélkül eltűnnek az erdőben. A kézkikamerájuk egy... több»

107 kalória
#8

72 A texasi láncfűrészes  (2003)

(19) (18)

horror

Texas egy Isten háta mögötti vidékén öt fiatal felvesz egy stoppoló lányt, aki a furgonban végez magával. A fiatalokat megrázza a haláleset, úgy döntenek, hogy a helyiektől... több»

107 kalória
#7

76 Parajelenségek  (2007)

(18) (23)

horror | misztikus | thriller

Netflix

A fiatal pár, Katie és Micah beköltöznek új San Diegó-i otthonukba. Katie, aki hisz a természetfeletti jelenségekben, szokatlan eseményekre lesz figyelmes, de Micah ostobaságnak... több»

111 kalória
#6

horror

Telekom TVGO

Ki tudsz bírni öt éjszakát? A rémisztő horrorjátékjelenség hátborzongató filmes élménnyé alakul át a Blumhouse, a M3GAN, a Fekete telefon és A láthatatlan ember mögött... több»

118 kalória
#5

87 Fűrész  (2004)

(94) (59)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Egy kegyetlen, rejtőzködő és önjelölt erkölcscsősz az élet értékére szeretné megtanítani embertársait úgy, hogy lehetetlen helyzetekbe hozza őket. Előre kiszemelt... több»

133 kalória
#4

91 A nyolcadik utas: a Halál  (1979)

(149) (93)

horror | sci-fi

Disney+

Az éppen hazatérő Nostromo űrhajó legénysége egy váratlan küldetést kap: ki kell vizsgálniuk egy ismeretlen eredetű vészjelzést. Eljutnak egy lakatlan bolygóra, ahol egy... több»

152 kalória
#3

84 Az ördögűző  (1973)

(50) (38)

horror

HBO Max

A fiatal Regan testét megszállja az ördög. Édesanyja, Chris értetlenül áll a dolog előtt, és az orvosok segítségét kéri lánya gyógyításában, akik minden lehetséges... több»

158 kalória
#2

90 Cápa  (1975)

(51) (92)

dráma | kaland | katasztrófafilm | thriller

SkyShowtime

Az Atlanti-óceán egy idilli turistaparadicsomán, Amity szigetén a tinédzser Chrissie úgy dönt, úszik egyet a gyönyörű, nyugodt éjszakai tengerben. Barátai inkább a parton... több»

161 kalória
#1

89 Ragyogás  (1980)

(78) (22)

dráma | horror

HBO Max | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

Jack Torrance (Jack Nicholson) író elvállal egy nyugalmasnak ígérkező munkát: családjával télire az Overloook Hotelbe költözik, hogy ellássa az épület gondnoki teendőit. Az... több»

184 kalória