A 2016-os Oscar-jelölések nagy vesztesei

Bár a ceremónia még odébb van, már a jelölésekkor eldőlt, kik a legnagyobb vesztesei az idei Oscar-nak.

Listánkban ezúttal az idei Oscar-jelölések legnagyobb negatív meglepetéseit gyűjtöttük össze.

Ridley Scott, a Mentőexpedíció rendezője

Scottot karrierje során eddig háromszor jelölték Oscar-díjra, azonban a Mentőexpedícióért idén nem gyűjthette be negyedik jelölését. Igaz, a film azért versenyben van a legjobb színész, a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb film kategóriáiban.

Todd Haynes, a Carol rendezője

A Carol az elmúlt hónapokban rendre nyerte a díjakat, és négy Oscar-jelöléssel büszkélkedhet. Azonban az olyan fontos kategóriákban, mint a legjobb rendező és a legjobb film hiába keressük.

Johnny Depp, a Fekete mise főszereplője

Hiába szóltak a hírek arról, hogy Depp végre megkaphatja negyedik jelölését, és hiába a színész drámai átalakulása, az Akadémia idén nem igazán vett tudomást sem a filmről, sem annak főhőséről.

Creed - Apollo fia

Az egyik legnagyobb meglepetés, hogy a Creed mindössze egyetlen jelölést gyűjtött be Slyvester Stallone mellékszerepe kapcsán. Azonban sem a film főszereplőjét, Michael B. Jordant, sem rendezőjét, Ryan Cooglert sem magát a produkciót nem jelölték.

Jacob TremblayA szoba mellékszereplője

Bár csak kilenc éves, már most letette a névjegyét Brie Larson mellett. Tremblay felnőtteket meghazudtoló alakítása megérdemelt volna egy jelölést.

Charlize Theron, a Mad Max - A harag útja főszereplője

Bár a filmet 10 kategóriában jelölték Oscar-díjra, Charlize Theront teljesen ignorálta az Akadémia. Bár nem lenne esélye, azért ott lenne a helye a legjobb női főszereplők között.

Emily Blunt, a Sicario - A bérgyilkos főszereplője

A filmet három kevésbé fontos kategóriában jelölték ugyan (filmzene, hangvágás, operatőr), de a kiváló alakítást nyújtó Blunt ezúttal kimaradt a versenyből. A színésznő eddigi karrierje során úgy tűnt, nagy favoritja az Akadémiának, most mégsem figyeltek fel rá.

Aaron Sorkin, a Steve Jobs forgatókönyvírója

Pár nappal azt követően, hogy megkapta a legjobb adaptált forgatókönyvért járó Golden Globe-ot, Sorkin csalódottan kereshette a nevét az Oscar-jelöltek között. Napjaink egyik legjobb forgatókönyvírójának kimaradása hatalmas csalódás.

Star Wars - Az ébredő Erő, mint a legjobb film

Tudjuk, nem mindenki szerette az új Star Wars-filmet, de kissé meglepő, hogy az összes főbb kategóriából kihagyták. Bár öt jelölést begyűjtött, és a kritikusok is körberajongták, mégsem lesz ott a legjobb film díjáért folyó harcban.

Quentin Tarantino, az Aljas nyolcas rendezője

Ha valami igazán meglepő, akkor ez az. Tarantino alkotását sem a legjobb film, sem a legjobb forgatókönyv kategóriájában nem jelölték. Három jelölése ugyan van, de ez valószínűleg sovány vigasz, már csak azért is, mert megérdemelte volna.