71 éves korában elhunyt William Hurt Oscar-díjas színész.

A színész halálának hírét fia, Will közölte a nyilvánossággal. William Hurt 2018 óta küzdött végstádiumú rákos megbetegedéssel, amely a későbbiekben a csontjaira is átterjedt. “A Hurt család nagy szomorúsággal gyászolja William Hurtot, szeretett édesapját és Oscar-díjas színészt, aki 2022. március 13-án, egy héttel 72. születésnapja előtt hunyt el. Békésen, családja körében távozott el” - olvasható a közleményben.

William Hurtöt az 1980-as évek közepén háromszor jelölték egymás után a legjobb színésznek járó Oscar-díjra. Ezek közé tartozott A pókasszony csókja, amelyért el is nyerte az elismerést, továbbá az Egy kisebb isten gyermekei és A híradó sztárjai című filmekben nyújtott alakításáért.

Első filmszerepét az 1980-ban megjelent Változó állapotok című filmben kapta, amelyért Golden Globe-díjra jelölték az év férfi színész felfedezettje kategóriában. Pályafutása során olyan elismert rendezőkkel dolgozott együtt, mint Ken Russell, Peter Yates, Lawrence Kasdan, Michael Apted és Hector Babenco.

További ismert szerepei A doktor, a Jane Eyre, az Életem értelme, A napfény íze, az A. I. Mesterséges értelem, A falu, az Erőszakos múlt, A hatalom hálójában és az Út a vadonba című filmekben láthatók.

A fiatalabb generáció a Marvel filmek kapcsán ismerheti őt, amelyekben Thaddeus Ross tábornokot alakította. William Hurtöt gyermekei gyászolják.

Nyugodjék békében!

47 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
William Hurt

William Hurt

szül. 1950. 03. 20. - elhunyt 2022. 03. 13.
Washington, Egyesült Államok
William McChord Hurt 1950-ben született Washingtonban. Először a Tufts Egyetemen tanult teológiát, majd másképp határozott, és inkább a Julliard Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol színészetet tanult, osztálytársa volt Christopher Reeve és Robin Williams is. A hetvenes években indult a színpadi karrierje. Hurt munkásságát... több»