A listában egy igazán tehetséges Oscar-díjas színésznő, Jennifer Lawrence karrierjének legjobb filmjeit gyűjtöttem össze. A színésznőre az Éhezők vidala sorozat kapcsán figyeltem fel és azóta is figyelemmel kísérem a munkásságát. Fiatal kora ellenére egészen sokszínű és különleges filmes listával rendelkezik, így a válogatás nem esett nehezemre. Januárra várható a Chris Pratt-el közös új filmje, az Utazók, amit szerintem már sokan várunk,- Addig pedig egy kis szemezgetés a régebbi filmjeiből.

#10

75 Megváltás  (2008)

(3) (1)

dráma | krimi | romantikus

Múlt és jelen, időben és térben távol élő emberek élete keveredik a szerteágazó történetben. Látszólag nincs összefüggés közöttük. Vagy mégis? Mariana, a tizenhat éves... több»

Ismét csak nem egy könnyed darab és sokan talán nem si tudják, hogy Jennifer Lawrence is szerepel benne. Az alaptörténet szerint Lawrence karaktere rajtakapja az édesanyját, hogy egy férfivel hempereg, aki nem az apja. Csalódottságában meggondolatlan lépésekre szánja el magát.
#9

74 A hódkóros  (2011)

(8) (3)

dráma

TV-ben (Film4, csütörtök 01:33)

Walter Black (Mel Gibson), a valaha szebb napokat látott játékgyár-igazgató tökéletesen elveszítette a kapcsolatot a külvilággal. Teljesen magába zárkózik, és már a... több»

A filmben még nem főszerepben láthattuk a színésznőt, de ez a film egy annyira különleges megfogalmazása egy meghasadt személyiség-ábrázolásnak, hogy listán a helye.
#8

68 Joy  (2015)

(23) (5)

dráma

Disney+

A JOY négy generáció, és egy sorsával küszködő egyedülálló édesanya történetét meséli el, aki az ország egyik legsikeresebb vállalkozójává vált. A film Joy Mangano, az... több»

Nem a legjobban sikerült Jennifer Lawrence film, de talán ebben a történetben nem is volt több. De az életrajzi filmeket szeretjük, meg a színésznőt is, így a listán a helye.
#7

62 Serena  (2014)

(10) (4)

dráma | romantikus | történelmi

A gyönyörű Serena (Jennifer Lawrence) egy nagyon sikeres üzletemberhez ment feleségül. A boldog pár közösen vezeti az erdőség területeit, és úgy tűnik, semmi sem zavarhatja... több»

A címe és a leírása alapján lehetne egy romantikus csajszis film, de a Serena egyáltalán nem ez a kategória. Egy rendkívül sötét és borús film, amit nem ajánlatos megnézni, ha már eleve rossz napod volt. Lawrence pedig hozza benne a tőle megszokott színvonalat.
#6

akció | kaland | sci-fi | thriller

Disney+

A mutánsok és az emberek közötti háború a végéhez közeledik, de a katasztrófának csak egyetlen módon lehet az elejét venni: meg kell vátoztatni a múltat. Farkasé a feladat,... több»

Mystique szerepében is láthattuk az X-men előzmény filmekben,a melynek szerintem a legjobb és legösszetettebb darabja az Eljövendő múlt napjai. J Law karaktere egyértelműen itt esik át a legnagyobb változásokon és nemcsak a saját, hanem mutáns társai sorsát is fenekestül felforgatja.
#5

74 Amerikai botrány  (2013)

(40) (19)

dráma | krimi

A zseniális bűnöző, Irving Rosefeld (Evil dead - Gonosz halott 2.) társával és szeretőjével, a nem kevésbé ügyes Sydney Prosserrel () arra kényszerül, hogy egy FBI-ügynöknek,... több»

Na végre láthattuk J Law komikus énjét a filmvásznon is, szerintem nagyon jól áll neki ez a butuska szőke liba szerep is a sok nyomasztó és komoly történet után, jó volna még hasonló karakterben látni.
#4

66 A hallgatás törvénye  (2010)

(11) (7)

dráma | misztikus

HBO Max

Ree Dolly (Jennifer Lawrence) csupán 17 éves, mégis komoly feladatokat kell ellátnia. Széthullóban lévő családjában ő kénytelen gondoskodni beteg édesanyjáról és két kisebb... több»

Bár az életben Jennifer Lawrence egy rendkívül vidám és szórakoztató ember, a filmjeiben nem éppen könnyed történetet választ magának. Ez különösen igaz volt az Éhezők viadala előtti időszakra, amikor kifejezetten sötét és nyomasztó filmekben láthattuk. Ilyen a Hallgatás törvénye is, amelyet, amikor először megnéztem, azt mondtam, soha többet ilyen lelkileg lehengerlő történetet, de aztán mégis újra és újra meg kellett néznem.
#3

63 The Poker House  (2008)

(1) (5)

dráma

A 14 éves Agnes (Jennifer Lawrence) és két húga, a 12 éves Bee (Sophi Bairley) és a 8 éves Cammie (Chloe Grace Moretz) drog-és alkoholfüggő anyjukkal (Selma Blair) élnek együtt,... több»

Nehéz film, nehéz szerep még a színészi karrier elejéről, de Jennifer már itt is megmutatta tehetségét. Egy nagyon realisztikus film, érdemes megnézni.
#2

77 Napos oldal  (2012)

(95) (14)

dráma | romantikus | vígjáték

HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Pat (Bradley Cooper) 8 hónapot töltött elmegyógyintézetben idegösszeroppanása miatt, ezalatt feleségét, állását és házát is elvesztette, mégis bizakodva áll az... több»

Egy nagyszerű film, amely megerősíti, hogy a világ és a benne élő emberek nem tökéletesek. Sőt. Jennifer Lawrence pedig szenzációsan hozza Tiffany karakterét. Hol őrült, hol szomorú, hol zavart, hol vidám, hol szerelmes. Nem is tudom mással elképzelni ezt a filmet.
#1

86 Az éhezők viadala  (2012)

(116) (25)

akció | kaland | sci-fi | thriller

Netflix | HBO Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Panem az egykori Észak-Amerika romjain fekszik. Az ország a fényűző Kapitóliumból és 12 körzetből áll. Minden évben kisorsolnak egy 12 és 18 év közötti fiút és egy lányt... több»

Ebben a filmben fedeztem fel őt először. Katniss szerepében abszolút number one. A film is és az alakítás is.