Továbbra is hasít a Spectre, Depp ismét nem ért fel a csúcsra

Premierjének második hétvégéjén továbbra is élen az új Bond-mozi, megőrizte második helyét Exupéry klasszikusának kiváló adaptációja, A kis herceg, míg a Fekete mise a dobogó harmadik fokát szerezte meg.

Ismét remek mutatókkal zárta a hétvégét Sam Mendes vegyes kritikai fogadtatású új Bond-filmje, a 007 Spectre - A Fantom visszatér. A produkcióra ezen a hétvégén 52 ezer néző 74 millió forint értékben váltott jegyet. Ezzel már a film csak hazánkban 252 millió forintot kaszált, és egyelőre úgy tűnik, messze még a vége. Bár csak a második, kimagasló teljesítményt nyújt  A kis herceg, melyre újabb 14 ezer néző volt kíváncsi. Ritka erős teljesítménynek számít, hogy a film bevételei az előző hétvégéhez képest mindössze 4 százalékkal estek vissza. Ennek fényében nem lehet nagy az öröm a Fekete mise háza táján, ugyanis hiába az egészen kimagasló színészgárda, a Johnny Depp és Benedict Cumberbatch nevével fémjelzett gengszterfilm nem lett közönségsiker. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy míg az első két helyen végzett produkciót 72 illetve 74, Depp filmjét összesen 48 moziban vetítették. 

A Fekete mise-n kívül egy premierfilm sem ért fel a Top10-es listára. Angelina Jolie (21 mozi) A tengernél című drámája 4, a Legújabb testamentum (25 mozi) 3, míg Chris Evans rendezői debütálása, A szerelem útján 1,5 millió forinttal zárt. 

Hat héttel a premierjét, és négy hét listaelsőséget követően  Hotel Transylvania 2 – Ahol még mindig szörnyen jó még mindig a negyedik. A film címe mellett már 337 millió forint, és összesen 274 ezer hazai néző áll. De nem érheti kritika a Mentőexpedíció és A kezdő szereplését sem, utóbbi már két hónapja őrzi a helyét a legjobban teljesítő filmek hétvégi listáján. Megőrizte tizedik helyét Fekete Ibolya filmje, az Anyám és más futóbolondok a családból, mely újabb 5 millióval növelte bevételeit. 

A tengerentúlon sem volt túl nagy változás az élmezőnyben. A Spectre továbbra is dominál,  míg a dobogó második fokát a hamarosan nálunk is bemutatásra kerülő Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts Film film harcolta ki magának. A harmadik helyet a pocsék kritikákat kapó, hamarosan nálunk is látható Káosz karácsonyra szerezte meg. 

A teljes hétvégi bevételi listát ide kattintva találjátok.

Ezen a héten sem maradhat el a játék. Ha szeretnél mozijegyet nyerni, töltsd ki új kvízünket a Fekete mise-vel kapcsolatban.