10 meglepő érdekesség A Faun labirintusa című filmről

Guillermo del Toro producerként, színészként, rendezőként és forgatókönyvíróként is nem csak hogy megálja a helyét, hanem hatalmas sikereket ér el. A faun labirintusa című film esetében is több poszton tevékenykedett, hiszen egy személyben volt a film producere, rendezője és írója is. Munkájának eredménye egy igazi kult klasszikus, amit számos más neves díj és jelölés mellett 2007-ben három Oscar-díjjal jutalmaztak meg. A történet elborzasztóan brutális, könyörtelenül ábrázolja az erőszakot, de a legnagyobb horrort még sem a vér vagy egy betört koponya okozza, hanem az a pszicho-horror, amely a főszereplő elméjében játszódik le. Nem szeretném lelőni a film csattanóját, aki még nem látta, annak javaslom, hogy nézze meg! Nem lesz szívet melengető!

Lássuk a megígért érdekességeket!

1. Guillermo del Toro kategorikusan nemet mondott a hollywoodi stúdióknak, noha kétszer nagyobb költségvetést tettek volna lehetővé számára.

2. Guillermo del Toro már 1993 elkezdett dolgozni a film forgatókönyvén.

3. Guillermo del Toro szokása szerint több füzetet ír és rajzol tele, mielőtt a végleges forgatókönyvvel elkészülne. Egy napon véletlenül a taxiban hagyta az összes filmhez kapcsolódó jegyzetét, amelyet az évek során halmozott fel. Ekkor del Toro azt hitte, hogy a projectnek vége, soha nem lesz film belőle, ám a taxis rájött, hogy ezek fontos dokumentumok lehetnek, és felkereste a tulajdonost.

4. A film látványvilágát Guillermo del Toro gyermekkori visszatérő rémálmai ihlették.

5. Guillermo del Toro teljesen ingyen dolgozott a filmen, az már nem fért bele a költségvetésbe, hogy őt is megfizessék.

6. A filmet 22 percnyi tapssal jutalmazták a nézők a Cannes-i Filmfesztiválon.

7. Öt órát vett igénybe feladni a jelmezt, a maszkot és a sminket Doug Jones -ra. Utolsóként a szarvakat tették fel, amik 4,5 kg-ot nyomtak.

8. Doug Jones egyáltalán nem tudott spanyolul a film forgatásának kezdetén, még is megtanulta szóról szóra mind a saját, mind pedig Ivana Baquero szövegét.

9. Doug Jones igyekezete ellenére Guillermo del Toro úgy döntött, hogy újra szinkronizálja a Faunt. Azért nem volt Doug Jones munkája hiábavaló, így legalább a spanyol szinkront tökéletes szájra lehetett illeszteni.

10. Abban a jelenetben, amelyben a Sápadt Ember egy tündért eszik Doug Jones valójában művérrel töltött óvszert marcangolt.