2017.02.07   szerző: hp   hozzászólások: 0

Christopher Nolan számos kasszasikert rendezett, legalább fél tucat olyan filmet rendezett, amiről írhatnék a Kult-keddben. Ott van a korai és zseniális Mementó, a Batman-filmek, az Eredet vagy a Csillagok között. Nolan ötödik rendezése, A tökéletes trükk már a Batman: Kezdődik! után, tehát a nemzetközi hírnév és siker után készült, és noha a kritikusok rajongva fogadták a filmet, még sem teljesített kimagaslóan a jegyirodákban. A film ugyanakkor felejthetetlen! Aki esetleg még nem látta volna, mindenképpen pótolja be! Hugh Jackman-t és Christian Bale-t láthatjuk a főszerepben, akik két rivalizáló bűvészt alakítanak. Mindketten megszállottan keresik a tökéletes bűvésztrükköt...

10 meglepő érdekesség A tökéletes trükkről

Lássuk is a 10 érdekességet!

1. Christopher Nolan számos jelenetben kézi kamerát és természetes fényeket használt, hogy a film légköre természetes és organikus legyen.

2. A film Christopher Priest azonos című regénye alapján készült.

3. A filmet sokban ihlette Chung Ling Soo, a kínai bűvész, aki valójában William Ellsworth Robinson volt. William állítólag 19 éven keresztül képes volt fenntartani Chung Ling Soo álcáját, természetesen a színpadon kívül is.

4. A filmben Tesla és Edison rivalizálása párhuzamba állítható Borden és Angier rivalizálásával.

5. A film (és a regény) eredeti címe a "The Prestige," ami megfelel a magyarban is ismert presztízs-nek, csakhogy az író a presztízst jelentő bűvésztrükkön túl a latin "praestigium"-ra is utal, ami "illúziót" jelent.

6. A forgatás Los Angeles-ben és Hollywoodban zajlott, többnyire stúdióban, de Nolan képes volt LA utcáiból viktoriánus Londont varázsolni.

7. Csak egyetlen díszletet építettek meg a stúdióban, a többi jelenetet a stúdióban található még le nem bontott díszletek között, vagy stúdión kívül oldották meg.

8. Nolan alaposan végigtanulmányozta Tesla munkásságát, hogy a minél pontosabban tudja megjeleníteni a feltaláló találmányait.

9. A filmnek, akárcsak egy bűvésztrükknek, három része van, az ígéret, a fordulat és a jutalom.

10. Borden, a bűvész gyermekét Christopher Nolan fia játszotta.