10 meglepő érdekesség A tökéletes trükkről

Christopher Nolan számos kasszasikert rendezett, legalább fél tucat olyan filmet forgatott, amiről írhatnánka kult rovatunkban. Ott van a korai és zseniális Mementó, a Batman-filmek, az Eredet vagy a Csillagok között. Nolan ötödik rendezése, A tökéletes trükk már a Batman: Kezdődik!, tehát a nemzetközi hírnév és siker után készült, és noha a kritikusok rajongva fogadták a filmet, mégsem teljesített kimagaslóan a jegyirodákban. Ugyanakkor felejthetetlen produkcióról van szó. Aki esetleg még nem látta volna, mindenképpen pótolja be! Hugh Jackmant és Christian Bale-t láthatjuk a főszerepben, akik két rivalizáló bűvészt alakítanak. Mindketten megszállottan keresik a tökéletes bűvésztrükköt...

Lássuk is a 10 érdekességet!

1. Christopher Nolan számos jelenetben kézi kamerát és természetes fényeket használt, hogy a film atmoszférája természetes legyen.

2. A film Christopher Priest azonos című regénye alapján készült.

3. A filmet sokban ihlette Chung Ling Soo, a kínai bűvész, aki valójában William Ellsworth Robinson volt. William állítólag 19 éven keresztül képes volt fenntartani Chung Ling Soo álcáját, természetesen a színpadon kívül is.

4. A filmben Tesla és Edison rivalizálása párhuzamba állítható Borden és Angier rivalizálásával.

5. A film (és a regény) eredeti címe a "The Prestige," ami megfelel a magyarban is ismert presztízsnek, csakhogy az író a presztízst jelentő bűvésztrükkön túl a latin "praestigium"-ra is utal, ami "illúziót" jelent.

6. A forgatás Los Angelesben és Hollywoodban zajlott, többnyire stúdióban, de Nolan és csapata képes volt LA utcáiból is viktoriánus Londont varázsolni.

7. Csak egyetlen díszletet építettek meg a stúdióban, a többi jelenetet a stúdióban található még le nem bontott díszletek között, vagy stúdión kívül oldották meg.

8. Nolan alaposan áttanulmányozta Tesla munkásságát, hogy a minél pontosabban tudja megjeleníteni a feltaláló találmányait.

9. A filmnek, akárcsak egy bűvésztrükknek, három része van, az ígéret, a fordulat és a jutalom.

10. Borden, a bűvész gyermekét Christopher Nolan fia játszotta.

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

A két bűvész, az elegáns Robert Angier és a zseniális Alfred Borden a XX. század Londonjának legünnepeltebb varázslói. A múltban barátok voltak, de egy baleset tönkreteszi... több»