Nem kis botrányt kavart idén júliusban a hír, hogy Scarlett Johansson beperelte a Disney-t arra hivatkozva, hogy a stúdió szerződést szegett a Fekete Özvegy bemutatója kapcsán.

A produkció ugyanis egyidejűleg debütált a mozikban és a Disney+ műsorkínálatában, így a színésznő meggyőződése, hogy emiatt hatalmas összegtől esett el, a stúdió tehát megkárosította őt.

Az elemzések szerint Johanssont közel 50 millió dolláros kifizetés illette volna, emiatt pedig közel a dupláját, 100 millió dolláros kártérítést követelt a benyújtott keresetben. Nem kellett sokáig várni a Disney reakciójára sem, a stúdió korábban úgy vélte, hogy Johansson egyáltalán nincs tekintettel a koronavírus-járvány következtében kialakult súlyos állapotokra.

Johansson kártérítését illetően a tárgyalások hamar megfeneklettek, mivel a stúdiónál egyszerűen nem tudtak dönteni arról, ki is legyen a kapcsolattartó az ügyben, állításuk szerint Bob Chapek, a Disney vezetője a járváhelyzettel volt elfoglalva, Alan Horn kreatív vezető, illetve a stúdió korábbi elnöke, Bob Iger pedig egyszerűen szerettek volna távol maradni az ügytől.