Szabadlábra helyezzik Adnan Syedet, akinek ügyéről a 2014-es Serial című podcast is foglalkozott.

A férfit 1999-ben ítélték életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre barátnője, Hae Min Lee meggyilkolásának vádjával. A marylandi bíróság 2022. szeptember 19-én hatályon kívül helyezte a gyilkossági ítéletét. A New York Times értesülései szerint szerint Melissa Phinn az állami ügyészség a múlt héten indítványt nyújtott be, amelyben kérte a bíróságot, hogy helyezze hatályon kívül Syed ügyében 2000-ben hozott ítéletet. A beadvány két új gyanúsítottra hivatkozik. 

A témával az HBO gyártásában készült Az Adnan Syed-ügy című sorozat is foglalkozott, amely a már fentebb említett Serial című podcast kutatásait is alapul vette. Mindkét műsor megkérdőjelezte Syed ügyében hozott bírósági döntést, a továbbiakban pedig arra próbált rávilágítani, hogy a férfi akár ártatlan is lehet.

Hae Min Lee holttestét 1999-ben találták meg eltemetve egy Baltimore megyei parkban. Egy múlt heti indítványban az ügyészség leszögezte, hogy a gyilkossági nyomozás továbbra is folyamatban. “Az állam jelenleg nem állítja, hogy a vádlott ártatlan” - olvasható a dokumentumban, amelyben hozzátették, hogy az ügyészség "már nem bízik az ítélet integritásában.

dokumentum

A dokumentumfilm Hae Min Lee diák 1999-es baltimore-i meggyilkolását, majd volt barátjának, Adnan Syednek az elítélését dolgozza fel. A középiskolás Adnan Syed ügye nemzetközi... több»