3 nő vádolja nemi és szexuális erőszakkal a Los Angeles-i rémtörténetek és a Daisy Jones & The Six színészét, Sebastian Chacont

Szexuális zaklatással vádolják a Daisy Jones & The Six című sorozat színészét, Sebastian Chacont.

A november 22-én benyújtott keresetben három nő vádolja a színészt azzal, hogy szexuálisan bántalmazta őket, elmondásuk alapján az esetek 2017 és 2022-ben történtek New Yorkban, Los Angelesben és New Orleansban.

Chacon ügyvédje mindeközben a People magazinnak adott nyilatkozatában elutasította a vádakat. Az egyik illető hölgy vallomásában azt állítja, hogy 16 éves volt, amikor a Crash and Burn című sorozat forgatásán találkozott a színésszel. Az akkor 24 éves színész “néhány héten” keresztül udvarolt a lánynak, ezt követően pedig testi közelségbe kerültek egymással.

A vallomás szerint Chacon többször felhívta őt a lakására, ahol lány többször is visszautasította a színész szexuális közeledését. Az illető hölgy azt is elmondta, hogy részt vett egy adománygyűjtő rendezvényen, ahol Chacon alkohol fogyasztására biztatta őt, mielőtt hazafelé indultak a metróval. Amikor a szerelvény a megállóhoz érkezett, a lány állítása szerint a színész megcsókolta őt, hogy elterelje a figyelmét a leszállásról, így és elvitte a lakásába.

A másik két hölgy szintén elmondta, hogy korábban “romantikus” kapcsolatban álltak a színésszel, a későbbiekben azonban Chacon “érzelmileg bombázta” őket. A két nő azt állította, hogy a színész "ellenséges, agresszív és érzelmileg manipulatív" volt velük szemben. 

Egy 2019 tavaszán tett vallomásában az egyik felperes elmondta, hogy szexuális együttlét közben elájult, majd megkérdezte a partnerétől, hogy mennyi ideig volt eszméletlen, aki azt válaszolta, hogy megközelítőleg fél percig, mint kiderült azonban a színész ez idő alatt fotókat készített róla.

Azt is állította, hogy a férfi folytatta a közösülést, amikor a nő nem tért magához, majd miután a hölgy kérte, hogy fejezzék be az aktust, a férfi elutasította azt. A felperes hozzátette, hogy a későbbiekben többször is hasonló eset is előfordult. A hölgy emiatt orvosi segítségért fordult, így felmerült annak gyanúja, hogy a férfi fojtogatta őt a közösülés során.

“Egyszerűen úgy gondolom, hogy hatalmas bizonyítéka ezeknek a nőknek az erejének és bátorságának, hogy egymásra találtak. Rájöttek, hogy ugyanazt a bántalmazási mintát vagy nagyon hasonló bántalmazási mintát tapasztaltak, és összefogtak, hogy felelősségre vonják ezt az egyént” - nyilatkozta a People magazinnak a felperesek ügyvédje, Aurore DeCarlo.

Nem sokkal azután, hogy a per nyilvánosságra került, Chacon ügyvédje, Jeff Chabrowe is megosztott egy nyilatkozatot: "Chacont és közeli barátait és családját verbálisan bántalmazták, zaklatták és fenyegették a vádlók", akik "dollármilliókat" követelnek a színésztől. Chacon úr nem volt hajlandó kompromisszumot kötni etikai meggyőződésével; ez a per pusztán annak a következménye, hogy nem hagyta magát zsarolni.”

“Mr. Chacon teljes mértékben együttműködik minden nyomozással, és minden szükséges bizonyítékot rendelkezésre bocsát, hogy bizonyítsa ártatlanságát. Teljes mértékben bízunk a jogrendszerünkben, és bízunk abban, hogy az igazság végül győzedelmeskedni fog” - olvasható a nyilatkozat további részében.