6 kihagyhatatlan új film, sorozat és évad, amit ezen a héten nézhetsz (mozi, Netflix, Max, Disney+, Prime Video, május-26)

Hétfő lévén szemlézzük, mik azok a filmek és sorozatok, amik a pünkösd hétfővel induló héten végre elérhetővé válnak! Köztük van a Furiosa: Történet a Mad Maxből, amit a mozikban láthatsz és az ötödszörre visszatérő The Kardashians valóság(?)-show is a celebség mintapéldányaival.

De a héten érkezik a The Blue Angels is, úgyhogy, ha szereted a Top Gunt és a hasonló filmeket, akkor ez a doku széria a te műsorod lesz! Kapunk újabb Netflix-animét, A magányos farkas útja képében és landol az Atlas, valamint megérkezik streamingre a Magyarországon - is - forgatott Dűne: Második rész!

Szóval lesz néznivaló bőven, akár moziba mennél, akár otthonról élveznéd a kihagyott filmeket vagy épp befutó újdonságokat!

Jó szórakozást!

#6

80 Dűne: Második rész  (2024)

(41) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban | Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

Május 21-től az HBO Max-on! / A mostanra számos elismerést bezsebelt Dűne-filmekhez Villeneuve 2017-ben szerződött le rendezőnek, és a regény összetettsége miatt kétrészes adaptációt akart készíteni. A gyártási szerződéseket csak az első filmre sikerült biztosítani, a második filmnek az első sikerére alapozva kellett zöld utat kapnia. Az első film kritikai és kereskedelmi sikere után a Legendary zöld utat adott, így a főforgatás 2022 júliusa és decembere között zajlott Budapesten, Olaszországban, Jordániában és Abu Dhabiban. A filmet a kritikusok dicsérték, és világszerte több mint 710 millió dolláros bevételt hozott, ezzel a 2024-es év legnagyobb bevételt hozó filmje lett - eddig. Herbert 1969-es Dűne Messiás című regénye alapján már készül a folytatás is!
#5

dokumentum

Amazon Prime Video

A haditengerészet és a tengerészgyalogság veteránjait és legújabb repülőszázadát ismerhetjük meg, amint intenzív kiképzésen vesznek részt, és egy szívbemarkoló... több»

Rendező: Paul Crowder
Május 23-tól a Prime Video műsorán! / Az Amazon MGM Studios és az IMAX új dokumentumfilmje egy évet mutat be a haditengerészet elit repülőbemutató századával. A pilóták több mint 75 éve kápráztatják el az embereket szerte a világon - és most mindenki együtt szárnyalhat velük. A dokumentumfilm a Kék Angyalok szigorú kiválasztási folyamatát és kiképzési rendjét mutatja be, amely az Egyesült Államokon átívelő magasrepülési bemutatóikban csúcsosodik ki. A nézők soha nem látott felvételeket láthatnak, amelyek bemutatják a század csapatmunkáját és elkötelezettségét, ahogyan felkészülnek az igényes bemutatószezonra. Az 1946-ban alakult Blue Angels a világ második legrégebbi hivatalos műrepülő csapata, amely precizitásáról és ügyességéről híres.
#4

akció | kaland | sci-fi | thriller

Mozikban

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»

Május 23-tól a mozikban! / George Miller rendező és Nick Lauthoris társíró több mint 15 évig írták a Mad Max: Fury Road (2015) forgatókönyvét, és minden karakterhez kidolgozták a háttértörténetet, különös tekintettel a főszereplő Imperator Furiosára. Most végre megláthatjuk, milyen sztorit találtak ki ennek az igazán badass karakternek, aki - ahogy az előzetes kritikák sejtetik - nagy eséllyel csatlakozhat Ripley-hez az igazán király női akcióhősök sorában!
#3

58 Atlas  (2024)

(24)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Netflix

Egy sötét jövő, ahol egy mesterséges intelligenciával rendelkező katona úgy dönt, hogy a háborút csak úgy lehet megszüntetni, ha kipusztul az emberiség. több»

Május 24-től a Netflixen! / Az Atlas egy sci-fi akció-thriller, amelyet Brad Peyton rendezett Leo Sardarian és Aron Eli Coleite ötletéből. A film főszereplői Jennifer Lopez, Simu Liu, Sterling K. Brown és Mark Strong. A történet szerint Atlas, aki mindig is kívülálló volt és gyűlöli a mesterséges intelligenciát, egy küldetésre indul egy renegát robot elfogásáért(akivel rejtélyes közös múlt köti össze) - viszont végül lehet, hogy pont az A.I. kell az emberiség megmentéséhez.
#2

valóságshow

Disney+

Amikor már azt hinnéd, hogy a Kardashian családban nem is lehet gyorsabb az élet, akkor pörgetik fel a tempót. A nagy képernyőtől a babaáldásig, a család továbbra is minden... több»

Május 23-tól a Disney+ műsorán! / Bár úgy tűnik, hogy a Kardashians 4. évadának premierje még csak most volt, a finálé valójában már jó ideje lement. Az előző évadokban exkluzív betekintést nyerhettünk a Met-gálára, backstage-belépőt a Blink-182 koncertekre, és teljes hozzáférést kaptunk Kylie magángépéhez, így már most sejthetjük, hogy az 5. évad egy egészen más utazásra visz minket. Egy kis "Kardashian matekozás" segítségével könnyen megtippelhetjük, milyen ikonikus pillanatokra számíthatunk a valóságshow ötödik évadában. Kendall exe, Bad Bunny még nem tűnt fel, de ki tudja, talán még Benitót is láthatjuk majd. Ugyanez vonatkozik Kylie barátjára, Timotheé Chalamet-re is. Hasonlóképpen, Kim és Odell Beckham Jr. a pletykák szerint "együtt lógnak", így potenciálisan őket is láthatjuk majd az új évadban.
#1

akció | animáció | fantasy

Netflix

A szökevény Juzo Fujimakit megzsarolják, hogy vegyen részt egy versenyen, ahol halálos harcművészekkel kell megmérkőznie. több»

Május 23-tól a Netflixen! / A Baku Yumemakura regénysorozatán alapuló új anime egy férfi történetét mutatja be, amely meggyőződésről, bánatról és konfliktusról szól. A cselekmény középpontjában Juzo Fujimaki áll, aki az eredeti regények főszereplőjének, Bunshichi Tannak a riválisa. A zaklatott múltja elől menekülő Juzo arra kényszerül, hogy részt vegyen egy halálos földalatti harci versenyen. A Takemiya-ryu nevű elismert harcművészetben jártas Juzónak félelmetes ellenfelekkel és személyes démonaival teli utat kell bejárnia - mindezt úgy, hogy közben hárommillió jen vérdíjat tűztek ki a fejére, és egy elszánt nyomozó van a nyomában.