A 10 legütősebb Harry Potter spin-off, amiről minden rajongó álmodik (de az internet népe biztosan)

J. K. Rowling olyan univerzumot teremtett, amely akár hosszú évtizedeken át szolgálhat újabb és újabb történetekkel. A Harry Potter univerzum meghódította a mozikat, de az eredeti nyolc film után egyelőre nem igazán tudják a stúdiók, hogyan tovább. Legalábbis a Legendás állatok és megfigyelésük trilógia nem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket. De a varázsvilág annyi már most is ismert szereplővel és kevésbé kibontott háttértörténettel rendelkezik, hogy a rajongókban bőven vannak ötletei, miből lehetne még jó filmeket, sőt, akár sorozatot forgatni. Ezek közül mutatunk most tízet.

1. Kezdjük is mindjárt az egyik legérdekesebbel, ami garantáltan rajongók millióit elgondolkoztatott már legalább egyszer. Miért ne készülhetne egy sorozat a Roxfort alapítóiról, akikről ugyebár a négy házat is elnevezték? Egy mozi, ami elmeséli Griffendél Godrick, Hugrabug Helga, Hollóháti Hedvig és Mardekár Malazár történetét az iskola alapításáról. Kiderülhetne belőle, mi vezetett a Titkok Kamrája megépítéséhez, sőt, akár az is, hogy valójában mindegyik alapítónak van ilyen kamrája valahol a kastélyban.

2. Szintén nagyon nagy potenciál lehetne egy olyan filmben vagy sorozatban, amely a Voldemort elleni első háború eseményeit dolgozza fel. Mint ismert, Harryék szülei egyszer már megütköztek a sötét nagyúrral, aki többségüket könnyedén seperte el az útból. Megtudhatnánk, miként alakult meg a Főnix Rendje és hogyan harcoltak a halálfalók ellen, hogy megvédjék a muglikat. Ezzel több közkedvelt szereplő is visszatérhetne, illetve olyanokat is megismerhetnénk, mint Molly Weasley fivérei vagy épp Neville szülei.

3. És ha már a Főnix Rendje, akkor természetesen az egész Black család is simán megérdemelne egy saját sorozatot. Ők az egyik legősibb aranyvérű család, amelynek vérvonala végül Sirius halálával szakadt meg végleg. A sorozatból megtudhatnánk, hogyan vált az egykor nagy és erős család lassan a fekete mágia áldozatává, ami apránként elpusztította őket. Megismerhetnénk a család jó és rossz oldalát is, köztük olyan nevekkel mint Narcissa és Bellatrix az egyik, valamint Sirius, Andromeda és Regulus a másik oldalon.

4. Természetesen simán megérdemelne egy filmet vagy sorozatot a varázsvilág legnépszerűbb sportja, a kviddics is. Ez koncentrálhatna egy bizonyos csapatra vagy épp néhány híres kviddicsjátékos életére is. És persze tele lenne izgalmas mérkőzésekkel. Bele lehetne szőni olyan már ismert szereplőket, mint Victor Crum, de akár teljesen új karakterekkel is simán megállná a helyét.

5. Már említettük a Titkok kamráját az imént. Ebben láthattuk a fiatal Hagridot is néhány másodpercre, de ennél sokkal többet a gyerekkoráról nem tudunk. Éppen ezért, ha valaki, ő is bőven megérdemelne egy saját filmet vagy sorozatot. Ez koncentrálhatna a családjára (óriás anya és varázsló apa), az apja halálára, akár az iskolai éveire is. De megérne egy sztorit az is, hogyan alakult a kapcsolata Dumbledore-ral, aki végül a kicsapása után is az iskola közelében tartotta.

6. De nem csak Hagrid érdemelne meg saját sztorit, hanem Ágas, Tapmancs, Holdsáp és Féregfark, avagy a Tekergők is. Ők James Potter, Sirius Black, Remus Lupin és Peter Pettigrew, akik garantáltan legalább olyan izgalmas kalandokat éltek át a Roxfort falai közt, mint Harryék. A film vagy sorozat szólhatna az ő diákéveiről, arról a korszakról, amikor megteremtették a Tekergők Térképét. De persze azt is elmesélhetné, hogyan vált Peter Pettigrew a sötét nagyúr szolgájává és miként árulta el barátait.

7. Az egész varázslóvilág annyira összetett és szerteágazó, hogy akár egy kevésbé kalandos sztorit is simán elbírna. Készülhetne egy sorozat vagy film a mágiaügyi minisztériumról is: politika, intrika, korrupció és más finomságok. Ebből már kaptunk is egy kis ízelítőt a legutóbbi Legendás állatok filmben. Annál mondjuk nem lenne baj, ha picit izgalmasabb formában tálalnák.

8. És, ha már a varázslóvilág összetettségéről volt szó, természetesen egy olyan minden korábbitól független új sztori is jöhetne. Valami, aminek a világon semmi köze semmihez, amit eddig megtudtunk, új szereplők, új történetek, új kalandok. Szólhatna a varázslóvilág más vidékeiről távol a Roxforttól. Megismerhetnénk újabb varázslatokat és varázslatos lényeket, ősi legendákat és új veszedelmeket.

9. Ha viszont ragaszkodunk a már ismert karakterekhez, akkor közülük az egyik legérdekesebb szereplő, aki megérdemelne egy saját eredettörténetet, az Rémszem Mordon. Hogyan vált azzá a hírhedt aurorrá, akit megismertünk, hogyan szerezte sérüléseit és mitől vált ilyen zord fickóvá? Milyen volt fiatalon, milyen csatákban vett részt? Lenne miről mesélni.

10. Az egyik legviccesebb sorozatot viszont kétségtelenül Dudley Dursley kaphatná. Képzeljünk el egy sorozatot, amiben Dudley-nak születik egy fia… aki varázsló! A regényekből megtudhatjuk, hogy Dudley és Harry felnőttkorukban tartják a kapcsolatot. Mennyire vicces lenne látni, hogy mihez kezd a mugli azzal, hogy immár ő is egy varázsló apja?