A 3 legjobban várt film, amit látnod kell áprilisban!

Az igazi, minden forintot megérő mozizás élménye szerencsére még mindig elérhető, mert bár a filmes termés igen sűrű, az alkotók újra meg újra hoznak valami igazán mozivászonra valót! Így lesz ez áprilisban is, amikor például Dev Patel (A Majomember) első rendezésével,  egy brutális bosszúdrámával debütál!

A szóban forgó film az indiai Hanumán isten legendájára épül. Hanumán majomfejű és majomfarkú istenség. Egyes elképzelések szerint csak bhakta, azaz a legfőbb istenség követője, más változatok azonban Siva, a pusztítás ura avatárjaként tekintenek rá. Hanumán az egyik legkedveltebb istenség/mitológiai alak a hindu kultúrában.

Emellett az új akciófilm mellett érkezik a nagy kultikus legújabb fejezete, a Szellemirtók – A borzongás birodalma, amiben mindenki összecsődül, hogy egy az eddigieknél is nagyobb fenyegetéstől mentésk meg a várost, és jön Alex Garland rendező legújabb disztópiája, a Polgárháború is.

Áprilisban is lesz tehát miért moziba menni! 

#3

58 Polgárháború  (2024)

(5) (5)

akció | dráma

Mozikban

Az Amerikai Egyesült Államok egysége szinte teljesen megtört. Az ország mélyen megosztott, polgárháború tört ki. A demokrácia és az alkotmány mintha már régen álmok... több»

Április 18-tól a mozikban! Alex Garland (28 nappal később, Deus Ex) új filmje, Kirsten Dunsttal és Nick Offermannal a főszerepben! A sztori: Az Amerikai Egyesült Államok egysége szinte teljesen megtört. Az ország mélyen megosztott, polgárháború tört ki. A demokrácia és az alkotmány mintha már régen álmok lennének, miközben Washingtonban az elnök immár harmadik ciklusát tölti a Fehér Házban. A mellette maradt fegyveres erők főparancsnokaként háborút visel Texas és Kalifornia ellen, és brutális légicsapásokkal támadja a lázadó amerikaiakat. Az elnök minden katonai erőfeszítése ellenére a két államot nem lehet legyőzni - épp ellenkezőleg. Minél jobban közeledik a függetlenség napja, annál közelebb kerülnek Washingtonhoz a kaliforniai és texasi csapatok. Hogy az igazság ne bukjon bele a háborúba, néhány újságíró továbbra is lelkiismeretesen végzi a munkáját, és életük kockáztatásával tudósítanak a legveszélyesebb helyekről.
#2

76 A Majomember  (2024)

(7) (3)

akció | thriller

Mozikban

Dev Patel, aki az Oroszlán és a Gettómilliomos című filmekben nyújtott Oscar-jelölt szerepeiről ismert, egy lebilincselő akcióthrillerrel vág bele a rendezésbe. Patel a rendezés... több»

Április 4-től a mozikban! / Az Oscar-jelölt Dev Patel (Oroszlán, Gettómilliomos) ezzel a lenyűgöző akcióthrillerrel mutatkozik be rendezőként, amellett, hogy ő alakítja a címszereplőt, aki bosszút akar állni anyja meggyilkolásáért a város korrupt vezetőin, akik szisztematikusan sanyargatják a szegényeket és a kiszolgáltatottakat. A filmet a majomfejű és majomfarkú Hanumán legendája ihlette, aki az erő és a bátorság megtestesítője. Patel alakítja a névtelen, csak kölyökként emlegetett fiatalembert, aki sanyarú életét egy titkos harcos klubban tengeti, ahol estéről estére gorillamaszkot viselve véresre vereti magát a népszerűbb harcosokkal. Sok esztendőn át fojtja el dühét, mígnem megtalálja a módját, hogyan furakodjon be a város bűnös elitjének tagjai közé. Amikor feltör benne egy gyermekkori trauma, rejtélyes módon megsebesült kezei szinte önálló életre kelve megtorló hadjáratba kezdenek azok ellen, akik mindent elvettek tőle… Az izgalmas és látványos harci és üldözős jelenetekkel megspékelt Majomember Patel eredeti története alapján készült, a forgatókönyvet pedig Paul Angunawela és John Collee (Kapitány és katona: a világ túlsó oldalán) közreműködésével írta.
#1

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban

Kihez fordulsz nagy bajban? Kitől kérsz segítséget, amikor kísérteties lények vesznek üldözőbe? Az egyértelmű válasz: a Szellemirtókat! A legendás csapat azonban már nem az... több»

Április 11-től a mozikban! / Kit hívsz, ha nagy baj van? Kihez fordulnál segítségért, amikor szellemek piszkálnak, kísértetek kísérleteznek veled, vagy hazajáró lelkek dúlják fel a házad? A válasz egyértelmű: a Szellemirtókhoz! De ma már nem ugyanaz a négyes száll be a legendás autóba, amikor riasztás érkezik. Viszont a híres New York-i tűzoltótorony nem változott: az új szellemirtók, a Spengler család tagjai itt találkoznak az eredeti csapattal, akik, mint kiderül, nem mentek nyugdíjba: szupertitkos kísérleti laboratóriumot hoztak létre, hogy még magasabb szinten űzhessék a szellemszakmát. Csakhogy rátalálnak egy ősi műtárgyra, amelyből elszabadul egy gonosz erő – és az öregeknek meg a fiataloknak össze kell fogniuk, hogy megmentsék a világot az új, és mindennél fagyosabb jégkorszaktól. A legendás film összes legendás szereplője (Bill Murray, Dan Aykroyd) visszatér, hogy az új generációval (Paul Rudd, Finn Wolfhard) együtt keverjék a humort a sci-fivel, a hátborzongatást a laza dumákkal.