A 7 legjobban várt februári film, és négyet máris nézhetsz közülük

Négy film, az Argylle: A szuperkém, Zelda Williams 80as évek feelingbe csomagolt agymenése, a Lisa Frankenstein, Mads Mikkelsen legújabb kosztümös filmje és egy újabb jól sikerült animációs produkció már nézhetőek! 

A februári filmbemutatós listán - kissé talán meglepő módon - kevés a szigorú értelemben vett romantikus film, azonban a romantika szerelmeseinek még mindig számos alkotás áll rendelkezésre, az élőhalott szerelmi történetektől, a Netflix legújabb eredeti kiadásáig.

Az Argylle-tól és a legújabb szuperhősös kalandfilmtől eltekintve viszonylag indie-alapú hónapról van szó, a nemzetközi filmek erős felhozatalával, amelyek közül sokan országuk képviselőjeként kerültek be a közelgő Oscar-díjkiosztóra!

Íme, a filmek, amelyeket érdemes megnézni ebben a hónapban!

#7

animáció | kaland | vígjáték

Netflix

Orion egy fiatal fiú, aki fél a magasságtól, a háziállatoktól, és akit majdnem katatón állapotba hoz a legnagyobb veszély: a sötétség. A Sötétség elviszi Oriont egy... több»

A Netflix animációs filmje, az Orion és a sötétség már streamelhető! Az Emma Yarlett könyve alapján készült, Charlie Kaufman (I'm Thinking of Ending Things) által írt DreamWorks film arról szól, hogy nézz a szembe azzal, ami megijeszt - és rájössz, hogy talán mégsem olyan ijesztő. 
#6

54 Nem kispályás  (2024)

(2)

romantikus | vígjáték

Netflix

A New York-i sportújságíró, Mack, aki éveket töltött azzal, hogy a legjobb barátjával, Adammel és a csapattal sikeres "játékokat" találjon ki, hogy lányokat szedjenek fel,... több»

A Netflix legújabb eredeti romantikus komédiájában, a New York-i sportújságíró Macket követjük, aki évek óta sikeres "színdarabokat" talál ki barátaival. Váratlanul azonban belezúg az egyik célpontjába, és meg kell tanulnia, mit is jelent az, ha valaki tartósan játssza ezt a játékot. A Trish Sie által rendezett filmben Gina Rodriguez, Tom Ellis, Damon Wayans Jr., Joel Courtney és mások játszanak. A film február 14-én lesz elérhető a Netflixen.
#5

72 Bob Marley: One Love  (2024)

(8) (5)

dráma | életrajzi | zenés

2024-ben a BOB MARLEY ONE LOVE című film végre a nagyvászonra viszi egy olyan ikonikus személyiség inspiráló életét és zenéjét, aki a szeretet és az egység erőteljes... több»

Az életrajzi film az énekes-dalszerző életét követi nyomon, amint a megpróbáltatásokat legyőzve a világ leghíresebb reggae-zenészévé válik. A filmet Reinaldo Marcus Green rendezte, a történetet Green, Terence Winter, Frank E. Flowers és Zach Baylin írta. Kingsley Ben-Adir játssza Marley szerepét Lashana Lynch és James Norton mellett. A mozikban február 22-étől!
#4

52 Madame Web  (2024)

(14) (5)

akció | kaland | sci-fi

Telekom TVGO

Ismerd meg egy hősnő születését Cassandra Webb (Dakota Johnson alakítja) személyében, aki mentősként valóban egy hétköznapi hős, és aki New York nyüzsgő utcáin igyekszik... több»

Dakota Johnson a Sony Madame Webb című filmjében Cassandra Webb, egy New York-i mentősnő szerepében tűnik fel, aki látnoki képességeket kezd felfedezni magán. A Marvel Comics azonos nevű karaktere alapján készült filmben Cassandra szembesül a múltjával, és azon dolgozik, hogy megvédjen három fiatal nőt egy titokzatos ellenféltől, aki a halálukat akarja. Sydney Sweeney, Celeste O'Connor, Isabela Merced, Tamar Rahim, Mike Epps, Emma Roberts, Adam Scott és Zosia Mamet is szerepel az S. J. Clarkson rendezte filmben. A mozikban február 15-étől nézhető.
#3

78 Lisa Frankenstein  (2024)

(7) (3)

fantasy | horror | vígjáték

Az elismert író, Diablo Cody szerelmi története egy meg nem értett tinédzserről és középiskolai szerelméről szól, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután egy sor... több»

Diablo Cody visszatér legújabb, horrorba hajló coming-of-age történetével. A Cody által írt és Zelda Williams által rendezett film 1989-ben játszódik. A félreértett Lisa Swallows-t követi, aki egy viktoriánus korból származó holttestet éleszt fel, és egy elromlott szoli segítségével újraépíti álmai férfijává. A főszerepekben Kathryn Newton, Cole Sprouse, Liza Soberano, Henry Eikenberry, Joe Chrest és Carla Gugino látható. A mozikban február 8-tól!
#2

84 A fattyú  (2023)

(4) (1)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban

A 18. századi Dániában V. Frederik király kijelenti, hogy Jütland vad mocsarait le kell csapolni, művelni és gyarmatosítani kell a földterületeket, hogy a civilizáció... több»

Nikolaj Ariel rendező újra összeáll Mads Mikkelsennel az A Royal Affair óta első közös projektjükben. Az Ariel és Anders Thomas Jensen forgatókönyve alapján készült, a 18. századi Dániában játszódó skandináv mese Ludwig Kathleen kapitányt követi, aki egy hatalmas és lakhatatlan terület megszelídítésére indul, miközben megküzd az elemekkel és a helyi fenyegetésekkel. A főszerepben Amanda Collin, Simon Bennebjerg, Kristine Kujath Thorp, Gustav Lindh és mások. Már a mozikban!
#1

55 Argylle: A szuperkém  (2023)

(22) (7)

akció | thriller

Mozikban | Apple TV+

Az Argylle című kémthrillerbe az Egyesült Államokban, Londonban és más egzotikus helyszíneken kísérhetjü el Argylle-t, a szuperkémet világjáró kalandjain. Közben több... több»

Matthew Vaughn Henry Cavill-lel állt össze legújabb akció-vígjátékában, az Argylle-ben. A Jason Fuchs által írt, a Kingsman univerzumában játszódó filmben Bryce Dallas Howard egy visszahúzódó írónőt alakít, aki megtudja, hogy az új kémregény, amelyet ír, a való világ eseményeit tükrözi. Az ensemble szereplőgárdában Sam Rockwell, Bryan Cranston, Catherine O'Hara, Dua Lipa, Ariana DeBose, John Cena és Samuel L. Jackson is szerepel. Már nézhető a mozikban!