A 8 legjobb új film, amit otthonról nézhetsz márciusban (Netflix, HBO Max, Disney+, AppleTV+, Prime Video)

 A streaming platformok a tavaszi szezon kezdetével olyan címeket ajánlanak, mint a rég várt A hercegnő és a sárkány vagy épp Taylor Swift - The Eras Tour névre keresztelt gigaturnéjáról szóló film. De jönnek még más ínyencségek is!

A laza utazós-szerelembe esős filmektől kezdve az Oscar-esélyes filmeken át minden idők legnagyobb bevételt hozó koncertfilmjéig és tovább. A platformok nem akármilyen kínálattal készültek tavaszköszöntés gyanánt!

Márciusban sok Disney+ előfizető számára a legfontosabb a  The Eras Tour érkezése lehet, amely egy különleges "Taylor's Version" kiadással debütál! Ez öt olyan dalt tartalmaz, amelyek nem szerepeltek a koncertfilm korábbi kiadásaiban. 

Máshol felületek a díjkiosztók kedvenceivel bővítenek, mivel az Oscar-szezon végre véget ér a március 10-én, vasárnap megrendezésre kerülő Oscar-díjkiosztóval! Emma Stone és Yorgos Lanthimos mostanra egyre több elismerést bezsebelő filmje, a Szegény párák 11 Oscar-jelölést kapott, és március 7-én érkezik meg a kisképernyőkre!

Alább tehát egy listát találsz 8 filmmel, amiket érdemes csekkolni! Ha van előfizetésed a platformokra, ahol találhatóak, csak menj a mafab adatlapokon található Netflix/Disney+/Max ikonra, kattints és máris indulhat a házimozi!

#8

fantasy | romantikus | vígjáték

Netflix

Amikor élete szerelme eljegyzi a legjobb barátnőjét, Maddie félreteszi az érzéseit, hogy koszorúslány legyen az írországi esküvőjükön. Napokkal a pár esküvője előtt Maddie... több»

Bemutató: március 15. a Netflixen / Az ír kívánság Lindsay Lohan második eredeti Netflixes romantikus vígjátéka a 2022-es Falling for Christmas című ünnepi filmje után. A Netflix hivatalos szinopszisa a következő: "Amikor élete szerelme eljegyzi a legjobb barátnőjét, Maddie (Lohan) félreteszi az érzéseit, hogy koszorúslány legyen az írországi esküvőjükön. Napokkal a pár esküvője előtt Maddie spontán kívánságot intéz az igaz szerelemhez, hogy aztán a leendő menyasszonyként ébredjen fel. Ám ahogy álma egyre közelebb kerül a valóra váláshoz, Maddie rájön, hogy az igazi lelki társát valaki egészen más jelenti".
#7

akció | fantasy | kaland

Netflix

Egy kötelességtudó leány beleegyezik, hogy hozzámegy egy jóképű herceghez, ám kiderül, hogy a királyi család egy ősi adósság törlesztésére akarja őt felhasználni... több»

Bemutató: március 8. a Netflixen / Millie Bobby Brown sikeresen kihasználta a Stranger Things-ben szerzett hírnevét, hogy az Enola Holmes című filmmel elindítson egy Netflix-franchise-t. Vajon a varázslat kétszer is megtörténhet? A színésznő a streamingszolgáltató új fantasy filmjében egy hercegnőt alakít, akinek boldogsága megszakad, amikor a hercege feláldozza őt egy sárkánynak. "Ő egy olyan kisasszony, akit nem kell megmenteni" - mondta Brown a Netflixnek - "Sokféleképpen menti meg magát. Felforgatja azt, amit vársz: Azt várod, hogy a herceg megfordul és megmenti őt, és... nem. Ne várd meg a herceget." A film rendezőjepedig így nyilatkozott: "Amit igazán szerettem Dan Mazeau forgatókönyvében, az az volt, hogy felkarolta a fantasy-kaland és a hercegnő és sárkány történet ötletét, de egy olyan helyre vitte, [ahol] teljesen a feje tetejére állt" - tette hozzá Juan Carlos Fresnadillo - "Alapjában véve ez egy gyönyörű történet egy fiatal nőről, aki független és erős felnőtté válik."
#6

51 Az űrhajós  (2024)

(17) (2)

dráma | kaland | sci-fi

Netflix

Az árva kisfiúként, nagyszüleinél nevelkedett Jakub Procházka mindenen és mindenkin túltesz, hogy ő legyen az első cseh űrhajós. több»

Már nézhető: március 1.-től a Netflixen / Adam Sandler ebben a hónapban egy újabb Netflix-eredeti filmmel tér vissza, és ez a komikus eddigi legművészibb belépője a streaming platformon. Az űrhajós Jaroslav Kalfař 2017-es regényéből készült, és Sandler egy elszigetelten élő űrhajóst alakít, aki megpróbál visszatérni a Földre és újra rátalálni a feleségével (Carey Mulligan) elveszett szerelemre. Sandler karaktere egy beszélő pókot (Paul Dano) talál az idők kezdetéről, aki az űrhajó gyomrában rejtőzik, és ketten együtt dolgozzák fel, hol romlott el a férfi élete. Az film rendezője Johan Renck, aki leginkább az HBO Csernobil című, Emmy-díjas minisorozatán végzett munkájáról ismert.
#5

62 Országúti diszkó  (2024)

(22) (14)

akció | thriller

Amazon Prime Video

Egy volt UFC-bunyós a megélhetéséért küzd. Miután egy Florida Keys-i roadhouse tulajdonosa rátalál, hogy a kocsijában alszik, kidobóember lesz, és belekeveredik a törvényen... több»

Bemutató: március 21-én a Prime Videón / Patrick Swayze 1989-es kultikus klasszikusa, modern arculatot kap Doug Liman rendező és Jake Gyllenhaal jóvoltából, akik összeálltak az Országúti diszkó remake-jében, amelyben a színész egy volt UFC harcost alakít, aki a megélhetéséért küzd. Miután egy Florida Keys-i road house tulajdonosa rátalál, amint a kocsijában alszik, a Gyllenhaal által alakított Elwood Dalton kidobóemberré válik, és belekeveredik a törvényen kívüliek és motorosok háborújába.
#4

60 Ricky Stanicky  (2024)

(5)

vígjáték

Amazon Prime Video

Amikor három tinédzser csínyt követ el, és felgyújt egy házat, létrehoznak egy Ricky Stanicky nevű hamis személyt, hogy magára vállalja a felelősséget. Húsz évvel később... több»

Bemutató: március 7., Prime Video / Peter Farrelly rendezi az Amazon Prime Video eredeti vígjátékát, a Ricky Stanicky-t. A főszerepben Zac Efron, Andrew Santino és Jermaine Fowler három legjobb barátot alakít, akik kitalálnak egy hamis személyt, Ricky Stanicky-t, hogy segítsen nekik kijutni a családjukkal és szeretteikkel kapcsolatos kínos helyzetekből. Amikor a barátok kénytelenek életre kelteni az ál-Rickyt, felbérelnek egy lecsúszott színészt (John Cena), hogy vállalja el a szerepet. És természetesen, innen már nincs visszaút.
#3

64 Napóleon  (2023)

(30) (12)

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Apple TV+

Miközben a szívós és rátermett francia hadseregparancsnok, Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) gyakorlatilag pillanatok alatt Franciaország császárává emelkedik, egyúttal... több»

Bemutató: március 1. az Apple TV+-on / Ridley Scott és Joaquin Phoenix évekkel a Gladiátor után újra összeállt a Napóleon című történelmi eposzhoz, amely tavaly világszerte 220 millió dolláros bevételt hozott, és ebben a hónapban debütál az Apple TV+-on. A filmben Phoenix alakítja a hírhedt francia császárt, Vanessa Kirby pedig a feleségét, Joséphine de Beauharnais-t. "Napóleon rejtélyét egy ingerlékeny kölyökként és katonai zseniként ábrázolják: úgy mutatják be őt, mint valakit, aki tudta, hogyan érje el, amit akar a csatatéren, de otthon más eszközökhöz folyamodott" - olvasható a Variety kritikájában.
#2

81 Wonka  (2023)

(18) (8)

családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Mozikban | HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A  méltán klasszikusnak mondható Charlie és a csokigyár előzményfilmje, amelyet Tim Burton 2005-ben filmesített meg Roald Dahl brit író azonos című gyermekkönyve alapján, és... több»

Bemutató: március 8-án a Maxon. / Timothée Chalamet a Warner Bros. filmjének tavaly karácsonyi mozibemutatója óta világszerte hatalmas, 617 millió dolláros bevételt produkált!  A film ebben a hónapban debütál a Maxon. Chalamet Willy Wonka fiatalabb változatát alakítja, aki csokoládékészítő társaival küzd, hogy nevet szerezzen magának a varázslatos édességek világában. A Variety kritikájából: "A Wonka egy szórakoztató, lelkesítő, kifogástalanul megrendezett, nevetéssel teli, régimódi musical előzménye Roald Dahl legendás meséjének, amelyben Timothée Chalamet játssza a címszereplőt, mint a jóság sugárzó lelkét." Erős váltás ez Paul Atreideshez képest. Kíváncsiak vagyunk, hogy oldotta meg a színész!
#1

zenés

Disney+

Az idei évben Taylor Swift a zenében elérte azt, amit Barbenheimer a filmben. Megdöbbentő izgalom tört ki világszerte, ahogy rajongók milliói a közösségi médiában fejezik ki... több»

"Taylor's Version" kiadás. Bemutató: március 15. a Disney+-on. / Miután 261 millió dollárt keresett a világ mozipénztáraiban, és ezzel a történelem legtöbb bevételt hozó koncertfilmjévé vált, Taylor Swift ebben a hónapban kizárólag a Disney+-on hozza el "The Eras Tour" című filmjét, amely most debütál először a streaming szolgáltatáson.  A kiadás egy bővített kiadás lesz, más néven "Taylor's Version", és öt olyan dalt tartalmaz, amelyek a film korábbi verzióiban nem szerepeltek, köztük a "Folklore" című slágerét és a "Cardigan"-t. A Disney a hírek szerint több mint 75 millió dollárt fizet az énekes-dalszerző-vállalkozónak, hogy kizárólagosan streamelje a "Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor's Version)-t" világszerte a Disney+-on. A Disney állítólag túllicitálta a Netflixet és a Universal Pictures-t (amely a film digitális/VOD terjesztését intézte) a streaming jogokért.