Lehet mondani, hogy a Marvel és a Disney így is szépen elintézte a Bosszúállók nagy részét a Thanos elleni küzdelemben, de a mozik még mindig sehol sincsenek az eredeti képregények veszteségeihez képest. Ezt valószínűleg a Bosszúállók: Végjáték készítői is tudták, ezért az eredeti elképzelések szerint a film is sokkal kegyetlenebb lett volna.

Mint ismert, a Bosszúállók: Végtelen háborúban Thanos győzött és egy csettintéssel kiradírozta az univerzum lakosságának felét. Majd mint, aki jól végezte dolgát, visszavonult egy bolygóra csendes magányban tengetni az életét tovább. Majd jött a Bosszúállók: Végjáték, amikor némi időutazós csellel a megmaradt Bosszúállók visszacsettintettek mindenkit és kezdődhetett újra a háború az őrült titán ellen, amit végül több vezéráldozattal sikerült csak megnyerni.

Szóval a Marvel moziverzum is elszenvedett néhány érzékeny veszteséget, elég csak Vasember és Fekete Özvegy halálára vagy Amerika kapitány megöregedésére gondolnunk. De még a forgatókönyv megírása előtt volt egy ötletbörze a készítők között, ahol egy ennél sokkal durvább lehetőség is felmerült.

Erről a filmek rendezői, Joe Russo és Anthony Russo beszéltek egy podcastben, ahol elárulták, hogy még valamikor 2014-ben Kevin Feige állt elő egy nagyon durva ötlettel. Eszerint Thanos miatt nem csak Vasember és Fekete Özvegy halt volna meg, hanem lényegében az összes eredeti bosszúálló. Vagyis Amerika kapitány, Thor, Hulk és Sólyomszem is.

Az ötletet azonban túl drasztikusnak ítélték, ezért hamar elvetették. Úgy érezték, hogy egy ekkora veszteséget a rajongók nem tudnának feldolgozni. Viszont azzal, hogy néhány hőst feláldoznak, megszakíthatják az akciót és az izgalmakat egy érzelmileg nagyon erős szakasszal, amit a rajongók katarzisként élhetnek meg, majd folytathatják tovább a történetet a többiekkel.

Így végül Kevin Feige ötlete még csak forgatókönyvbe se került, mi pedig hálásak is lehetünk ezért. Jó kérdés, hol tartana most a Marvel moziverzum, ha néhány éve az összes korábbi komoly mozgatórugóját kiírták volna a sztoriból.

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»