Erre nem kellett sokáig várni, a Végjáték akkorát ment egyetlen nap alatt a nemzetközi piacon, amire még nem volt példa.

Bár az Egyesült Államokban csak ma mutatják be a Bosszúállók 4-et, a film már számos nemzetközi piacon csütörtökön debütált. Az idei év legjobban várt filmje pedig nem is okozott csalódást a kasszáknál, és 25 országban egyetlen éjszaka alatt 169 millió dollárt kaszált, melyhez csak a kínaiak 107 millióval járultak hozzá. Ennyi pénzt korábban egyetlen film sem termelt egyetlen este. A Marvel szuperhősfilmje ráadásul ezzel minden idők legjobb nyitását produkálta az ázsiai piacon.

És mindez semmi ahhoz képest, amit az elemzők jósolnak. A Végjáték jó eséllyel simán eléri a 300 milliót a hétvége alatt csak az amerikai piacon, hétfőre pedig az összbevételei valahol 900 és 950 millió dollár között lehetnek, ami páratlan lenne a filmtörténetben.

Ha minden a várakozásoknak megfelelően alakul, a Marvel filmje olyan rekordot állíthat be, melyhez évtizedekig nem érhet fel egyetlen film sem, és ha az eddigi teljesítményt valamint a parádés kritikai fogadtatást vesszük alapul, erre minden esélye megvan.

A Bosszúállók: Végjáték már a hazai mozikban!