Az elmúlt hétvégén megérkezett a hazai mozikba is a Bosszúállók: Végjáték. Azok, akik már látták a filmet a meghatottság mellett alighanem némi zavart is érezhettek a film lezárásával kapcsolatban.

Szeretnénk ezúttal is felhívni olvasóink figyelmét, hogy alábbi cikkünk cselekményleírást tartalmazhat! Mint az kiderült, az epikus csata után Amerika Kapitány, azaz Steve Rogers vállalta a küldetést, hogy visszautazzon a múltba, hogy mind a hat végtelen követ visszavigye az eredeti helyére. A tervek szerint számára hosszú évek kellett, hogy elteljenek, ám a küldetés szerint a Bosszúállók csapata számára mindez csupán öt másodpercnek kellett volna tűnnie. A néhány másodperc eltelte után azonban a Kapitány nem tért vissza a terv szerint.

Ugyanakkor a következő pillanatban Stever Rogers hőseinktől néhány lépésre üldögél a folyóparton, immár aggastyánként, ráadásul úgy, hogy végül leélt egy teljes értékű életet, majd egy megható pillanatban át is adja a pajzsát Sólyomnak.

Mindez valahol sokakban egy kis értetlenséget váltott ki, miként is lehetséges, hiszen ezzel a lépésével az egész jelent meg kellett volna változtatnia, illetve a rajongók egy másik elmélete szerint mindig is két Steve Rogers élt ebben az univerzumban, egynek akinek sikerült végül Peggyvel táncolnia, egy másiknak pedig, aki keresztülment mindazon, amit a Bosszúállók részeiben láthattak a nézők.

Egy a napokban adott interjúban a Russo fivérek elárulták, miként is értelmezhető a film ezen mozzanata. „Három éven keresztül dolgoztunk ezen a sztorin, hogy sikerüljön felgöngyölíteni, izgalmas kérdés, nem igaz? Hiszen ezzel a lépésével Amerika Kapitány egy elágazó valóságot teremtett volna.”

A rendezőpáros végül lerántotta a leplet az egész rejtélyről, miszerint Steve Rogers egy alternatív univerzumba is utat tett, hogy végül táncolhasson kedvesével, így gyakorlatilag sikerült leélnie azt az életet, amitől valójában megfosztották a Bosszúállóként töltött évek. Az pedig, hogy végül ebből az alternatív univerzumból tért-e vissza valójában, hogy elbúcsúzzon barátaitól, egyelőre rejtély marad.