Ivory Aquino (lásd a galériánkat) alakítja az HBO Max Batgirl című filmjében Alysia Yeoh-t, a címszereplő szuperhősnő, azaz Barbara Gordon (Leslie Grace) legjobb varátját és lakótársát.

Aquino civilben is transznemű, vagyis az első alkalom, hogy a DC Comics egyik képregényének élőszereplős filmadaptációjában nyíltan transznemű karaktert láthatunk majd. Yeoh egyébként egy elég friss karakter, aki először a Batgirl 2011-es számában tűnt fel, amelyet Gail Simone írt és Ardian Syaf rajzolt.

Aquino szereposztásának híre először január közepén szivárgott ki, miután Grace egy látszólag a film forgatásáról készült fotót posztolt az Instagram-sztorijába, megjelölve Aquinót, míg a bejegyzéshez ezt írta: "Barbara és Alysia".

Az elmúlt években az LMBTQ+ reprezentáció kiszélesítése egyre határozottabb irányt vett az  szuperhős-adaptációkban, különösen a sorozatok világában. A CW Supergirl című sorozatában szerepelt az első transz szuperhős a tévében Dreamer (Nicole Maines alakította) személyében, a címszereplő szuperhősnő húga, Alex Danvers (Chyler Leigh) pedig a második évadban leszbikusként coming outolt. A Batwoman főszereplőjeleszbikus volt, a Harley Quinn című animációs DC-sorozat második évadát Harley és Poison Ivy romantikus kapcsolata zára, a Ragadozó madarakban pedig a leszbikus rendőrnyomozó, Renee Montoya (Rosie Perez) is szerepelt. 2021-ben a Loki című sorozatban a címszereplő (Tom Hiddleston) felfedte, hogy pánszexuális, az Örökkévalókban pedig feltűnt az MCU első azonos nemű párja.

A Batgirl további szerepeit Leslie Grace, Michael Keaton, J.K. Simmons, Brendan Fraser és Jacob Scipio alakítják.