A feláldozhatók sztárja, akit kirúgtak a forgatásról

A 2010-es évek kétségtelenül legnagyobb visszhangot kapó „oldschool” akciófilmjeit Sylvester Stallone és bandája szállította. Természetesen a The Expendables - A feláldozhatók trilógiáról van szó, amelyben szó szerint összerántották a ’80-as és ’90-es évek legnagyobb akciósztárjait egy kis közös tombolásra.

Az első két filmben a feláldozhatók csapata attól a Mr. Church-től kapta a megbízatásait, akit Bruce Willis formált meg. Az első részben még kifejezetten epizódszerep jutott neki, de később a Sylvester Stallone által játszott Barney Ross kérdőre vonta, hogy miért nem piszkítja be ő is a kezét. Ezzel pedig elérte, hogy a The Expendables - A feláldozhatók 2.-ben már ő is puskát ragadt és beszállt az akciózásba.

Igen ám, csakhogy a 2014-ben mozikba került The Expendables - A feláldozhatók 3.-ban már hiába is kerestük Bruce Willist és karakterét. A filmeket író Sylvester Stallone még a forgatás ideje alatt ugyanis bejelentette, hogy Bruce Willis kiszállt a projektből, helyette pedig Harrison Ford ugrik be. Persze nem ugyanazt a karaktert alakította.

A rajongók először eléggé össze voltak zavarodva, de hamar kiderültek a valós indokok. Sylvester Stallone a saját Twitter-csatornáján lustának és kapzsinak nevezte színésztársát, és megjegyezte, hogy ez tökéletes kombó egy karrier tönkretételére (ezzel mondjuk, nem is vitatkozunk mi sem). Kiderült, hogy Bruce Willis a számára nagyjából négy napot igénylő forgatásért 4 millió dollárt akart kapni, viszont Sylvester Stallone 3-nál többet nem volt hajlandó adni. Így végül nem egyeztek meg a felek.

Ugyanakkor érdemes elgondolkozni azon is, hogy a filmek költségvetése garantáltan elbírta volna azt a plusz 1 millió dollárt is, főleg, hogy mindegyik rész bőven visszahozta a saját költségeit. Így sokkal valószínűbb, hogy nem elsősorban az anyagiakon ment el a dolog, hanem valami olyan belső (kreatív, esetleg személyes) ellentéten, amelyet inkább nem hoztak nyilvánosságra.

Akárhogy is, Bruce Willis már a harmadik részben sem szerepelt és ez így lesz a jelenleg is készülő negyedik résszel is. Hogy ez jó-e, azt nehéz lenne megítélni. A színésznek mindenesetre minden picit is jobban sikerül film nagyon kellene már, hiszen a renoméját már alaposan megtépázták a rém gyenge filmek az utóbbi években. Mi pedig nagyon is örülnénk neki, ha legalább nyomokban felfedezhetnénk még valami a régi Bruce Willisből bármelyik új filmjében…