Gyerekkorunk egyik legfurcsább filmje volt az 1986-ban megjelent Howard, a kacsa. A Marvel annak idején nagyjából csak azért dobta piacra a róla szóló képregényeket, hogy megmutassa, gyakorlatilag bárkiből lehet képregényhőst faragni. A képregények valóban elég népszerűek lettek, így George Lucas producerkedése mellett elkészülhetett a mozifilm is.

Csakhogy ez már finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A történet egy a mi világunkkal szinte teljesen megegyező bolygón indul, amit antropomorf kacsák népesítenek be. Itt él Howard is, aki egy nap foteljával átrepül a világűrön és a Földön köt ki. Itt barátságot köt egy feltörekvő énekesnővel, majd miközben megpróbál egyszerre beilleszkedni és haza is jutni, mindenféle kalamajkába kerül.

A film főhősét, Howardot az eredeti tervek szerint a zseniális humoráról és improvizációs készségéről híres Robin Williams szólaltatta volna meg. Ám a színész alig néhány nap után otthagyta a forgatást. Mint kiderült, az volt a gond, hogy a kacsával készült jeleneteket már mind előre felvették. Így Robin Williams kénytelen lett volna a már rögzített csőrmozgásokhoz igazítani a beszédét, de ez neki sehogy sem ment, plusz az improvizálás lehetőségét is teljesen kiölte a munkából.

Miután Robin Williams távozott, azonnal új szinkronszínészt hoztak a helyére, így végül a filmben Chip Zien hangján szólalt meg Howard. Valószínűleg nem ezért, de a film a nagy előzetes várakozások ellenére gigantikusat bukott a kasszáknál. A forgatás költségei 45 millió dollár körül mozogtak, viszont a nyitó hétvégén mindössze 5 millió dollár bevételt hozott a film. Végül a teljes bevételi mutató is megállt 38 millió dollár alatt, vagyis nem csak a kritikusoknál, de a kasszáknál is nagy bukáslett belőle.

Howard azonban nem tűnt el teljesen a mozik világából, mivel jelenleg, ha csak cameo formájában is, de a Marvel moziverzum szereplője.

akció | kaland | romantikus | sci-fi | vígjáték

Ez a vidám és egyben romantikus film egy gyorsbeszédű, szivart pöfékelő, sörivó kacsa történetét meséli el, aki egy más világból valami módon Cleveland-be csöppent.... több»