A Fox újra nekifut, jön az új Predator mozi

Ha földönkívüli rémek támadásáról szóló filmekről beszélgetünk egy baráti összejövetelen, a többség mindjárt két franchise-t vág rá: Alien és Predator. E két univerzum külön-külön is hatalmas népszerűségnek örvend már évtizedek óta, de több formában (könyvek, képregények, játékok és mozik) is összemosták már őket több-kevesebb sikerrel. Ám amennyire jól sikerültek az első filmjeik, a 2000-es években annyira nem volt képes Hollywood érdemben foglalkoztatni őket.

A legutóbbi Predator - A ragadozó mozit a Disney hozta össze, és már-már tényleg csak a Mickey-egér fülek hiányoztak az idegen vadász sisakjáról. A könnyen felejthető alkotás után felmerült a kérdés, hogy vajon milyen jövő elé néz a ragadozó, de a jelek szerint nem kell attól tartania a rajongóknak, hogy végérvényesen eltűnnének a világűr egy sötét zugában.

Készül ugyanis a következő Predator mozi, a 20th Century Studios műhelyében. Egyelőre csak nagyon kevés információ szivárgott ki a projektről, de pár részlet már napvilágot látott. Az egyik legfontosabb, hogy az új filmnek nem lesz köze a 2018-as legutóbbihoz. Pedig azt pont úgy fejezték be, hogy megfelelő fogadtatás esetén legyen honnan merre folytatni a történetet. De a fogadtatás nem volt elég pozitív, így azt a sztorit a jelek szerint el is felejthetjük.

Szintén lehet már tudni, hogy a stúdió kikkel képzeli el a munkát. A rendezői széket az a Dan Trachtenberg foglalhatja el, aki eddig inkább sorozatokban és rövidfilmekben villogott. Dolgozott a Fekete tükör és a A fiúk sorozatokon. Eddigi egyetlen nagyfilmje viszont nem is lett rossz, ő rendezte ugyanis a Cloverfield Lane 10.-t is.

A forgatókönyvíró személyéről is lehullott már a lepel. Szintén egy főleg sorozatokkal foglalkozó arcot nyertek meg a projektnek. A szkriptet az a Patrick Aison írhatja meg, aki eddig a Kingdom, a Wayward Pines, a Tom Clancy: Jack Ryan és a Treadstone sorozatokkal tette le a névjegyét.

Ennyit tudni egyelőre az új Predatorról, így a sztorit még csak találgatni lehet, a szereplőket még találgatni sem. Ugyanígy azt sem lehet még megjósolni, hogy mikor kerülhet a mozikba a film.