A hét filmje: Az év akciómozijának indult, mégis bukásra van ítélve?

Nem kis elvárásoknak kell megfelelnie a Feláldozh4tóknak. Sylvester Stallone és Jason Statham negyedik alkalommal térnek vissza az akcióhősőket felvonultató franchise élén, amelyet már most az év akciófilmjeként emlegetnek.

A produkcióval a nyitóhétvégén 15 millió dolláros bevételt céloznak meg, bár az előzetes elemzések 17 millió dollára is látnak “némi reményt”. A széria első megjelenése 2010-ben még 34,8 millió dollár bevétellel nyitott, a folytatás 2012-ben 28,5 millió dollárral, míg a harmadik rész 2014-ben 15,8 millió dollárral.

A franchise népszerűsége az elmúlt években tehát jelentősen visszaesett, noha azt is fontos megjegyezni, hogy a negyedik rész Kínában 10,9 millió dollár bevétellel debütált, ezzel pedig a Szeánsz Velencében filmet is megelőzte. A Feláldozh4tókra 100 millió dollárt költött a Lionsgate és a Millennium Media, ráadásul ezúttal is impozáns nevekkel töltötték meg a stáblistát, Sly és Statham mellett ugyanis érkezik Dolph Lundgren, Andy García, Megan Fox, Tony Jaa, 50 Cent, Iko Uwais és Jacob Scipio.

Stallone viszont utolsó alkalommal szerepel a szériában, a negyedik Feláldozhatók film mától megtekinthető a hazai mozikban.

akció | háborús | kaland | thriller

Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture és Sylvester Stallone ismét összehozzák az elit zsoldoscsapatot, amelyhez most először csatlakozik Curtis „50 Cent” Jackson, Megan Fox,... több»