A Kísértetkastély című Disney remake csütörtökön debütál a magyar mozikban, ahol olyan ellenfelekkel találja szembe magát, amik sokkal ijesztőbbek, mint azok a fenyegető szellemek, akik a természetfeletti komédia világát benépesítik.

Az a rivális a Barbie és az Oppenheimer című filmek együttese, amelyek az elmúlt héten megszégyenítették a mozis bevételekre vonatkozó előrejelzéseket. A mókásan csak "Barbenheimer"-ként emlegetett filmek méltán uralkodnak a Észak-Amerikai ranglistán, míg a Disney új családi filmje a harmadik helyet célozza meg.

A Kísértetkastélyt várhatóan 3,700 Észak-Amerikai mozikból 25 millió és 30 millió dollár közötti bevétellel játsszák a hétvégén. Ez nem rossz eredmény egy gyerekfókuszú nagyprodukció számára, főleg a Barbie és Oppenheimer filmek után. Egy aprócska buktató azért van a történetben, mégpedig a magas költségvetés. A Disney 150 millió dollárt költött a film gyártására és tízmilliókat a promóciós tevékenységekre, így a Kísértetkastélynak magas elvárásoknak kell megfelelnie a nyereségesség eléréséhez.

A Kísértetkastély című filmet Justin Simien rendezte, főszereplői LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish és Owen Wilson. Nem érdemes összekeverni a 2003-as az Elvarázsolt kastély című filmmel, melyben Eddie Murphy játszott.  Egy nem túl pontos információ alapján a film akkoriban 24 millió dolláros bevétellel debütált. A kritikusok nem igazán kedvelték, de 90 millió dolláros költségvetésével szemben 180 millió dollárt sikerült összegyűjtenie.

A Disney reboot, ami vegyes kritikákat kapott, a Walt Disney vidámparki attrakciója alapján készült. A történet egy egyedülálló anyát és fiát követi nyomon, akik beköltöznek egy kísérteties házba, és rájönnek, hogy azt szellemek lakják. Hogy elűzzék a szellemeket, egy egészen furcsa csapatot bérelnek fel, ami egy korábbi paranormális nyomozóból, papból, médiumból és professzorból áll. A szereplők között Dan Levy, Jamie Lee Curtis és Jared Leto is megtalálhatók.

családi | dráma | fantasy | horror | misztikus | vígjáték

Az egyedülálló anya, Gabbie (Rosario Dawson) kilencéves fiával egy New Orleans-i villába költözik, amelyet elképesztően alacsony áron vásároltak meg. Új életet szeretnének... több»