67 The Armoire  (2017)

Evan Coopernek minden esélye megvan arra, hogy egy megszokott és jól csengő névvé váljon a horror zsánerén belül. A kanadai születésű író-rendező nemrég zajos sikert aratott független filmes körökben jól sikerült horror-rövidfilmjével, a The Armoire-val, amelyben egy fiatal színésznő küzd egy új városban egy igen elvetemült bútordarabbal.

A 14 perces horrorfilm igazi klasszikusokat idéz okosan és logikusan felépített történetével, a rendezés pedig tartózkodik mindenféle extremitástól, és olyan természetes módon hozza testközelbe a főszereplő Hannah Barlow-t, ami manapság szokatlan Hollywoodtól és a nagyipari filmgyártástól. A filmben maga Cooper is feltűnik, mint a színésznő barátságos menedzsere – a rendező ugyanis ezelőtt többször próbálkozott a színészettel is, így pontosan tudja, mi zajlik a kamera másik oldalán.

A The Armoire sikerei és díjai természetesen Evan Cooper karrierjét is előrelendítették, aki ennek köszönhetően állhatott neki első egész estés filmjének, a Will O Wispnek, ami a Rólunk szól sztárjával, Chrissy Metz-cel forog majd. A történet szerint egy frissen elvált férfi Montanába költözik az erdőbe, egyetlen társával, a kutyájával, ahol azonban hamarosan természetfeletti és titokzatos események történnek, amelyeknek talán köze van a közeli idősek otthonához. A film hangulatát a rendező nyomasztónak és paranoidnak írja le, és valahol félúton lesz M. Night Shyamalan Jelek című filmje és Stephen King Tortúra című klasszikusa között. Chrissy Metz a filmmel pedig visszatérhet horrorfilmes gyökereihez: a színésznő játszott az Amerikai Horror Storyban, mielőtt leszerződött volna a This is Ushoz.

A rendező kisfilmjét itt tudod megnézni: