Már a hazai mozikban Trevor Nunn elképszető, de valós eseményeken alapuló filmje. A bemutató kapcsán cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit érdemes tudnod a drámáról.

Bár a Bosszúállók: Végjáték egész biztosan be fogja árnyékolni a premiert, akiknek azonban már a könyökükön jönnek ki a szuperhősfilmek, annak érdemes lehet tennie egy próbát. És nem csak a pazar szereplőgárda, de a lehengerlő és igaz történet miatt is. 

Joan Stanley, a leghosszabb ideig szolgált egykori brit származású KGB-ügynök története, akinek komoly szerepe volt az atombomba technológiájának kicsempészésében a szovjetek számára. Igaz történeten alapuló film, amelyből kiderül, hogyan maradt titokban öt évtizeden át valódi tevékenysége.

A produkciót Lindsay Shapero forgatókönyve alapján Trevor Nunn rendezte (Lady Jane, Vízkereszt, vagy amit akartok), míg a főbb szerepeket Judi Dench, Tom Hughes, Sophie Cookson, Stephen Campbell Moore, Ben Miles, Alfie Allen és Kim Allen alakítják.

  • A kémnő a fiatal színésznő, Kim Allen első mozifilmje.
  • Trevor Nunn legutóbb 1986-ban rendezett egészestés mozifilmet. Legutóbbi munkája a 2008-ban bemutatott King Lear című tévéfilm volt.
  • A kémnő története valóságos eseményeken alapszik.
  • A kémnő világpremierje 2018. szeptember 7-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.
  • A film nem aratott osztatlan sikert a kritikusok körében. A kémnő jelenleg 31 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. március), míg a Metacriticen 42 pontos értékelést kapott a lehetséges 100-ból.

Hazai premierdátum: 2019.05.02.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: