A korhatár bizottság szerint brutális lesz az új Mad MaxA kép forrása: Warner Bros. Pictures / Jasin Boland

Örülhetnek a rajongók, magas korhatár besorolást kapott a Mad Max: A harag útja.

Az amerikai korhatár bizottság, az MPAA R-korhatár besorolás mellett döntött a Mad Max: A harag útja kapcsán, melynek értelmében a filmet a 17 év alattiak csak felnőtt felügyelettel tekinthetik meg a mozikban. Az indoklás szerint a film erőszakos és felkavaró jeleneteket tartalmaz, azonban az MPAA közleménye nem tért ki a durva nyelvezetre.

Az eddigi előzetesekből ugyan sejteni lehetett, hogy a film nem fog átcsúszni a bizottságnál, de a készítők elmondása szerint ez nem is volt cél. A magas korhatár besorolás ugyanis nem jelenti feltétlenül azt, hogy a produkció ne szerepelhetne sikeresen a mozipénztáraknál. Nem is kell túl messzire mennünk a példákért, elég, ha csak az  Amerikai mesterlövész vagy A szürke ötven árnyalata elképesztő anyagi sikereikre gondolunk (minden idők legjövedelmezőbb R-korhatár besorolású filmjeinek Top10-es listájáért kattints ide).

A Mad Max: A harag útja főszerepében olyan színészeket láthatunk majd, mint Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne vagy Zoë Kravitz. A film forgatókönyvét Brendan McCarthy  és mellett a produkció rendezője, George Miller írta. A film 2015. május 21-én debütál a hazai mozikban.