A legostobább módja a filmkészítésnek - Russell Crowe a Gladiátorról

A 2000-ben mozikba került Gladiátor kétségtelenül Ridley Scott egyik legsikeresebb filmje, amely 12 Oscar-, 4 BAFTA- és 5 Golden Globe-díj jelölést is bezsebelt.

Arról azonban ritkábban esik szó, hogy a Gladiátor munkálatai enyhén szólva sem zajlottak épp zökkenőmentesen. Minderről maga a film főszerepét alakító Russell Crowe beszélt egy 2016-ban a BBC Radionak adott interjújában

Mint kiderült a forgatás megkezdése idején a stábnak mindössze 21 oldalas forgatókönyv állt rendelkezésére. “Egy forgatókönyv átlagosan 110 oldal terjedelmű” - jegyezte meg Crowe, aki elmondta, hogy nem kis fejtörést okozott Ridley Scottnak és számára is, miként is hozzák össze a filmet.

“Ridley és én szorosan együtt dolgoztunk, de ez a legostobább módja a filmkészítésnek” - mondta a színész, majd azt is elárulta, hogy a későbbiekben a rendezővel együtt egy italozás közben nevettek azon, mennyi nehézségen is mentek keresztül a Gladiátor forgatása alatt.

“Nem csak egyszerűen megcsináltuk ezt a filmet, ez lett a legjobb film, Oscart is nyert” - tette hozzá Crowe, akit szintén aranyszobrocskával ismertek el a legjobb férfi főszereplőnek járó kategóriában a filmben nyújtott alakításáért.

91 Gladiátor  (2000)

akció | dráma | kaland

SkyShowtime (2023.02.14.)

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus... több»