84 Loki  (2021)

A Marvel moziverzum talán legnépszerűbb antihőse egyértelműen Loki, a csíntevés istene. Tom Hiddleston kezdettől fogva zseniálisan alakítja a gonosz(nak tűnő) istenséget, éppen ezért volt sokak számára igen fájó, amikor a Bosszúállók: Végtelen háború elején Thanos tényleg végez vele. Szerencsére a nélkülözés akkor csak egy évig tartott, mivel a Bosszúállók: Végjátékban az időutazás végett ő is visszatérhetett.

Igen ám, csakhogy abban a filmben ő egyike volt a nyitva maradt kérdéseknek. Történt ugyanis, hogy a New Yorkban lezajlott nagy csata után a SHIELD elfogta Lokit, ám ő végül egy kavarodás közepette fogta a Tesseractot és felszívódott. Egészen mostanáig nem is lehetett tudni, hogy akkor most mi is történt vele. Mostanáig.

A napokban mutatta be a Disney a régóta készülő Loki sorozat első előzetesét, amely mindjárt egy sor kérdésre választ adott, hogy legalább ennyi új kérdést tegyen fel helyettük. Az előzetes egyik válasza pedig úgy tűnik pontosan az, hogy mi történt Lokival, miután meglépett a Tesseracttal.

A jelek szerint akarata ellenére egy sivatag kellős közepére teleportált vele a végtelen kő, ami azt jelzi, hogy bármennyire is úgy tűnt, valójában sosem ő irányította a követ. Innen aztán a TVA, vagyis a Time Variance Authority fogságába kerül, akik a Marvel multiverzum egyik fontos szervezete, hiszen a különböző idősíkokat felügyeli.

Az előzetes tehát már előre megválaszolt egy sokakat foglalkoztató kérdést, de sok másikat dobott be a helyére. Éppen ezért várjuk piszkosul a Loki premierjét a Disney+ csatornán, mert az eddig látottak alapján tömény adagot kapunk majd sokak kedvenc Marvel-karakteréből. És még sok izgalmas, idősíkokon átívelő kalandot is.