A Lucasfilm kiáll a Star Wars filmek sztárja mellett

Az Amerikában kirobbant botrányról, a zavargásokról mindenki hallott már, hiszen a napokban ezzel van tele a sajtó. A George Floyd halála által kiváltott krízis kapcsán már eddig is számos híresség megszólalt a közösségi médiában, nemrégiben John Boyega is így tett, sőt.

Boyega nem csak a közösségi médiában emelte fel a hangját, de maga is részt vett a tüntetéseken, ahol a rasszizmus ellen léptek fel a résztvevők (a zavargásokat most hagyjuk, az egy teljesen más történet…). A színész maga is azt hangsúlyozta, hogy a színesbőrűek élete ugyanolyan értékes, mint bárki másé, őket is ugyanolyan jogok és védelem illeti meg.

John Boyega később azt is hozzátette, hogy az sem érdekli, ha fellépése miatt zátonyra fut a színészi karrierje. Mostanra több színesbőrű híresség is kiállt a színész mellett, akikhez egy hivatalos közlemény formájában a Lucasfilm is csatlakozott.

A Star Wars franchise-ért felelős stúdió közleményében úgy fogalmazott, teljes mellszélességgel kiállnak John Boyega mellett, akit egyenesen a hősüknek neveztek. A közleményt azonban rengeteg rajongó támadta meg, mivel teljesen hiteltelennek tartják a Disneyt és a Lucasfilmet. Miért? Mert korábban pont, hogy nem állt ki John Boyega mellett.

Többen felhozták, hogy a legutóbbi Star Wars trilógia plakátjairól több országban is levették az általa alakított Finn alakját. Sokan rámutattak arra is, hogy a filmekben eléggé elhanyagolták Finn történetét, aki messze nem kapott akkora figyelmet, mint a többi szereplő. És azt is nehezményezték, hogy a Disney korábban nem reagált semmit, amikor Boyega filmbe kerülése után rasszista felhasználók a Star Wars franchise bojkottálására szólítottak fel pont John Boyega miatt…