Ha szuperhősökről van szó, mostanában nem csak a két nagyágyú, a Marvel és a DC hősei kerülnek a figyelem középpontjába. E két univerzum mozis sikerei láttán egyre többen érzik úgy, hogy ők is tudnak hasonló kaliberű filmeket készíteni. Míg nemrégiben az oroszok próbálkozásáról hallhattunk, addig most egy francia film vonzza a leginkább a témára fogékony nézőket a Netflixen.

Az új közönségkedvenc szuperhősmozi ugyanis nem más, mint a francia Hogyan lettem szuperhős. A történet napjainkban játszódik Párizsban, de egy olyan világban, ahol a szuperhősök léte teljesen megszokott. A természetfeletti képességekkel rendelkező emberek teljesen integrálódtak a társadalomba. Egy nap azonban különös drog bukkan fel a város utcáin, ami szuper képességekkel ruházza fel a hétköznapi embereket is.

A sztori központjában két nyomozó áll, akik megpróbálják felgöngyölíteni a drog terjedési útvonalát, hogy megtalálják a forrását. Ebben pedig segítségül hívják az egykori Pack Royal, egy szuperhősökből álló csapat megmaradt tagjait is. És persze menet közben az is kiderül, hogy az egyik nyomozó maga is rejtett szuper képességekkel rendelkezik.

A Hogyan lettem szuperhős jelenleg a negyedik legnézettem film a hazai Netflixen. A Rotten Tomatoes oldal alapján a nézők világszerte nem feltétlenül vannak odáig a filmért, legalábbis a rajongói 42 százalékos tetszési index nem túl acélos. Ugyanakkor a jelek szerint a magyar nézők sokkal befogadóbbak (vagy csak az elvárások alacsonyabbak…), mivel itt, a Mafabon már 76 százalékot tud felmutatni.