Az utóbbi évek egyik legjobb zombis horrorfilmjének kiáltották ki a világ számos pontján a 2016-os Vonat Busanba: Zombi expresszt. A mozi nem meglepő módon folytatást is kapott, ám az csak most derült ki, hogy a Peninsula - Holtak szigete nálunk is a mozikba kerül!

A történet Dél-Koreában játszódik, és az első rész főhőse tér benne vissza. A zombi apokalipszis továbbra is tart, a maréknyi túlélőnek pedig magának kell biztonságos helyet találnia. A katona Jung-seok is épp ezzel próbálkozik, az ő választása egy hajóra esett. Ide próbálja meg eljuttatni családját és szeretteit. Út közben azonban sok olyan döntést kell meghoznia, amely az egész életét végigkíséri majd.

A filmet Dél-Koreában már a nyár közepén bemutatták, de az eddigi kritikák és vélemények szerint messze nem hozza azt a színvonalat, amit az első rész. Ezzel együtt persze még lehet egy jó zombis horror. Hogy így van-e, arról hamarosan itthon is megbizonyosodhatunk.

Az ADS Service jóvoltából ugyanis hazánkban is mozikba kerül a film, erre pedig nem is kell már sokat várnunk. A hazai mozipremier szeptember 17-én, vagyis bő egy hét múlva lesz.

A Peninsula - Holtak szigete rendezői székét az első filmet is készítő Sang-ho Yeon foglalja el. A fontosabb szerepekben pedig Kang Dong-won, Hae-hyo Kwon, Min-jae Kim, Re Lee, Lee Jung-hyun, Gyo-hwan Koo és Do-yoon Kim látható.