Bármennyire is erős kijelentésnek hangzik, James Gunn csakugyan szerepeltette az egész családját A galaxis őrzői második részében, hogy a film legdurvább pillanatában mindannyiukkal végezzen.

Oké, A galaxis őrzői vol. 2. valóban foglalkozik a “család” témájával, és persze nem is óvatoskodik a belső problémákat felvetni, amikor hőseink egy kicsit eltávolodnak egymástól. A történet szerint Peter Quill végre megismerheti biológiai édesapját, Egót, nagy összeborulás helyett Űrlordnak azonban igencsak kiábrándító valósággal kell szembenéznie.

Ego a sztori csúcspontján elszabadul számos ártatlan életet követelve, a film egyik jelenetében pedig a rendező családjával is végez. Egy szemfüles rajongó hívta fel ugyanis a figyelmet arra, hogy az egyik jelenetben az idős bámészkodó házaspár valójában Gunn szülei.

Mindezt maga a rendező is megerősítette, egy Twitter bejegyzésben pedig azt is elárulta, hogy a jelenetben felbukkan még testvére a feleségével együtt, illetve három közös gyermekük is.

Hiába, A galaxis őrzői 2. egy igazi családi film, így már csak emiatt is érdemes kivárni a harmadik részt, amely nagy valószínűséggel szintén komoly társadalmi témát feszeget majd.