A Mátrix 4 újra forradalmasítani fogja a filmipart?

Huszonegy évvel ezelőtt a Wachowski testvérek megreformálták a filmipart. A Mátrixban olyan kameratechnológiákat használtak, amelyekre korábban nem volt még példa, később pedig számos akciófilmben és videojátékban igyekeztek lemásolni. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor bő egy év múlva valami hasonlónak lehetünk majd szemtanúi.

Legalábbis ha hinni lehet Jessica Henwicknek, aki szerepelni fog a Mátrix: Feltámadások-ben. A színésznő nemrégiben egy interjú során beszélt a félbeszakadt majd lassan újrainduló forgatások tapasztalatairól. Bár részletekbe nem mehetett bele, annyit azért elárult, hogy több olyan szituáció is volt, amikor a filmet rendező Lana Wachowski olyasmit vázolt fel neki és Yahya Abdul-Mateen II-nek, amitől ők csak összenéztek, aztán elfogadták, hogy ez a Mátrix: Feltámadások, itt olyasmiket tapasztalhatnak, amit máshol nem.

Ezt erősítette meg Neil Patrick Harris is, aki szintén szerepel majd a filmben. Ő is arról beszélt, hogy Lana Wachowski egy sor olyan újszerű kamerabeállítást és technikát alkalmaz a forgatásokon, amelyek az 1999-es első filmhez hasonlóan korszakalkotók lehetnek.

Sajnos ahhoz, hogy megtudhassuk, milyen extra vizuális élményt kínál majd a Mátrix: Feltámadások, még legalább bő egy évet várnunk kell. Jelen állás szerint ugyanis 2021 decemberében lehet esedékes a premier. A filmben Keanu Reeves mellett visszatér Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith és Daniel Bernhardt is az eredeti szereplők közül. Hozzájuk csatlakozik többek közt Jessica Henwick, Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff és Priyanka Chopra is.